Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Atlantic Worldmaster probleemia

Rizhto

Uusi jäsen
Liittynyt
13.2.2020
Viestit
2
Tervehdys

Ajauduin mekaanisten kellojen maailmaan tässä äsken, kun löysin isä-vainajan tavaroista pari vanhaa Atlantic worldmasteria. ETA 1113 konesistolla oleva super deluxe ja nuorempi original (caliberista en saanut selvää, mutta se yleinen Art Deco tauluinen). Putsailin molemmat koneistos, mutta kummastakaan en saanut toimivaa kelloa. Molemmissa lienee ongelma heilurin (liipotin tms. ?) puolella. Originalin sain muuten toimimaan, mutta se edistää aika rankasti. millään säädöillä ei ollu vaikutusta kaikkien mahollsiten säätöjen väli oli siinä 55-59 sekuntia minuutille. Jousi on todennäköisesti entinen. Se oli mutkilla ja irti ja sain sen kuitenkin kiinnitetyä pitimeen ja oiottua jotenkuten. Muoto on varmaan kuitenkin mennyttä, kun ei sitä saa millään keskitettyä. Super deluxe käy aina hetken ja sitten pysähtyy.

Aloin myös etsiä internetistä tietoa kellojen rassaamisesta ja varaosista. Näytää löytyvän paljon heikommin kuin minulle tutumpiin vanhoihin autoihin ja moottoripyöriin. Mistä noihin löytyisi parhaiten varaosia ja tietotaitoa touhuiluun. Ettei tarvis kovin montaa vanhaa kelloa rikkoa opetellessa. Nyt ainakin super Deluxe tarvii uuden taulun ja Original jousi/heiluripaketin.
 

Kaupamees

Uusi jäsen
Liittynyt
25.4.2018
Viestit
57
WRT eli watch repair talk sivusto ja ylläpitäjän videot voisi olla hyvä lähtö koneistojen huoltoihin. Osia saa aika hyvin ainakin vielä vähän aikaa Cousins.uk:sta.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 


Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös