Brand storet?

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
1 230
Tuolla Rolex-ketjuissa oli kiinnostavia nostoja siitä, miten tietyt kellobrändit odottavat nykyään aika paljon myymälän ominaisuuksilta.

Jäin miettimään, miten nämä brändimyymälät mahtavat nykyään toimia: ovatko ne paikallisen olemassaolevan jälleenmyyjän omia lisämyymälöitä joissa vain päätetään keskittyä tiettyyn malliin, vai maahantuojan tuella tehtäviä uusia jälleenmyyjiä, ja miten valmistaja niissä on mukana?

Helsingin TAG Heuer -kauppa on tässä hyvänä case-esimerkkinä: se on TAG Heuerin webissä merkattu virallisesti "TAG Heuer Boutique"ksi. Mutta onko se esim frankkaridiilillä Lindroosin spinoff vai kenties maahantuojan/edustajan (hmm, en edes tiedä kuka TAG Heuerin edustaja Suomessa on Retadanin jälkeen) aikaansaannos?

Aikoinaan Suomessa olleet Swatch storet eivät ainakaan ns virallisia tainneet olla, ainakaan Swatch ei niitä mitenkään omilla sivuillaan noteerannut. En tiedä, onko tuon Heuerin lisäksi muita virallisia yhden brändin kivijalkamyymälöitä maassa ollut.
 

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
930
Mono brand storet ovat lähtökohtaisesti yhteistyökumppanin (eli jälleenmyyjän) pyörittämiä, eli harvoin ne ovat suoraan kellomerkin omistamia. Tunnetuin ja samalla suurin esimerkki on Watches of Switzerland, jolla on omalla nimellä olevia myymälöitä ja runsaasti mono brand storeja. Yritys pyörittää mm. Omegan, Breitlingin ja TAG Heuerin putiikkeja pohjoismaissa, paitsi Suomessa, jossa TAG:in putiikkia pyörittää Lindroos.

Henkilökohtaisesti nostan hattua Lindroosille, että lähtivät myymälää rakentamaan, sillä millään muulla suomalaisella firmalla siihen ei olisi ollut rahkeita. Sitoutumisen vastapainoksi sieltä löytyykin ns. kaikki merkin ydinmallistot ja mallit, putiikkierikoisuuksia ja yksinoikeusmalleja myöten.

Kun Retadan lopetti maahantuonnin, siirtyivät jäljelle jääneet jälleenmyyjät suoraan tehtaan asiakkaiksi.
 


Viimeisimmät keskustelut

Jäseniä paikalla

Ei jäseniä paikalla juuri nyt.

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 646
Viestit
64 822
Jäsenet
6 984
Uusin jäsen
Loimu
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös