Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Calle Åbergin muistolle

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
892
Kuten useimmat ovat kuulleet, pitkän linjan kellomies Calle Åberg nukkui pois loppiaisena. Sain yhdeltä foorumilaiselta toiveen siitä, että muistaisimme yhteisönä edesmennyttä herrasmiestä vaikkapa kukkalähetyksellä. Ja olen täysin samaa mieltä. Asiaa vien eteenpäin osaltani kelloseppäliiton puheenjohtaja Toni Pietilän kanssa, erityisesti käytännön järjestelyiden osalta.

Samalla virisi ajatus siitä, että kokoaisimme foorumilaisten muistoja Callesta. Nämä kokemukset voi niin ikään postata tähän ketjuun ja tulemme heti ensi viikon alussa taittamaan terveisistä painotuotteen, jonka toimitamme addressin mukana Callen omaisille.

****

Oma muistoni Callesta liittyy vahvasti toiseen yhteiseen harrastukseemme, eli vaatteisiin.

Miesten pukeutuminen on myös lähellä sydäntäni. Lähinnä takkeja ja pukuja minulla on todella paljon. Vaimoni valittaa, että talomme melko tilavista vaatekaapeista ja huoneista olen varastanut käyttööni 80 prosenttia;=) Liioittelee kyllä:=)

- Calle Åberg
 

W.R.C.

Aika ei lopu.
Liittynyt
28.8.2014
Viestit
1 589
Vs: Calle Åbergin muistolle

Minä ja Calle tutustuimme vuoden 2011 alussa ensimmäisten kellokauppojemme yhteydessä. Ostimme ja myimme toisillemme kiinnostuksemme mukaisia rannekellokohteita ja tarvikkeita siitä asti. Hänen kanssaan oli erityisen mukava asioida. Ilokseni Callea kiinnosti myös mustavalkoinen valokuvataide ja hän hankki minulta joitakin teoksia ripustettavaksi kotiinsa.

Meillä molemmilla on vahva side merelle ja saaristoon. Vuoden 2015 marraskuun alussa todettiin kumpikin että mökit on talvikunnossa ja veneet nostettu mantereelle. Callella on nyt enemmän aikaa nauttia kesäisestä merestä.

s03GuOv.jpg
 

Seawolf

Uusi jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Viestit
14
Vs: Calle Åbergin muistolle

Tutustuin Calleen muutama vuosi sitten yhteisen harrastuksen (kellojen) kautta.
Muistan kun kävin moottoripyörälläni kauniina kesäpäivänä kellokaupoilla Callen luona ja hän oli otettu että näinä nettikaupankäynnin aikoina joku vielä jaksaa henkilökohtaisesti ajaa satoja kilometrejä tekemään kauppoja kun postikin kulkee:)
Mutta kun kerran tulin niin hän esitteli minulle kaunista kotiaan ja rakasta harrastustaan.... sanattomaksi vetää.
Todellinen herrasmies... lepää rauhassa.

Voimia Callen perheelle.
-Sami-
 

cdw

Uusi jäsen
Liittynyt
11.6.2013
Viestit
69
Vs: Calle Åbergin muistolle

Herrasmies on sana, joka minustakin parhaiten kuvaa sitä omistautunutta kellomiestä, jonka kanssa sain tehdä monet mukavat kellokaupat. Aina ystävällinen, kohtelias ja positiivisesti yllättävä. Sivuillaan hän kirjoitti, että "Van Hennen yrityskulttuurin periaatteena on, että jokaisesta asiakaspalvelusta pyritään luomaan positiivinen elämys, jota ostaja ei hevin unohda". Tässä hän todellakin onnistui ja muistan elävästi ensimmäisen kerran, kun avasin Callen lähettämän paketin: jo pakkaus itsessään oli elämys. Oli hienoa saada olla tekemisissä tämän hienon herrasmiehen kanssa hienon harrastuksen tiimoilta. Lämmin osanottoni Callen omaisille.
 

Kellohai

Ammattilainen ja harrastaja
Liittynyt
25.3.2013
Viestit
91
Vs: Calle Åbergin muistolle

Eilen kuulemani uutinen oli pysäyttävä. Muistan Callea lämmöllä. Tietynlainen epätietoisuus oli vaivannut mieltäni jo loppuvuoden, kun en oikein kuullut Callesta mitään. Eilen päivällä keskustelin erään asiakkaan kanssa Callesta. Hän oli yrittänyt juuri tavoittaa häntä onnistumatta. Sitten tulikin tieto Callen poismenosta.

Calle toi kelloalalle oman persoonallisen panoksensa, joka jalostui vuosien varrella. Siirtyminen toisesta ammatista kellokauppiaaksi oli rohkea hyppy vaikka isän viitoittama tie olikin ohjaamassa valintaa. Aivan alusta alkaen oli selvää, että Calle ymmärsi myyminen ja markkinoinnin merkityksen kellokaupassa. Moni sai tutustua häneen jo huuto.netin välityksellä, kun hän myi kelloja nimimerkillä Theunder. Callen tarinat myymiensä kellojen ympärillä herättivät vilkasta keskustelua. Kellomerkkien ja mallien taustojen selvittäminen ja historian kertominen tuli ominaiseksi Callelle. Hän oppi kokoajan lisää ja halusi jakaa tietoaan. Vähitelleen kellokauppa kulki kohti oman yrityksen perustamista ja sai ammatillisen luonteen.

Tutustuimme Callen kanssa jo huuto.netin aikaan. Kävimme keskustelua yksityisesti sähköpostitse kelloista. Yrityksen perustettua hän tuli myös Widemarkin asiakkaaksi ja sain auttaa häntä joidenkin varaosien ja kellotarvikkeiden hankinnassa. Valitsin usein myös hänet "välikädeksi" kun halusin luopua jostakin hienosta ja laadukkaasta kellosta. Huomasin, että hän arvosti erityisesti laatua ja harvinaisuutta. Siksi päätinkin, etten koskaan tarjoa hänelle muita kuin täysin kunnostettuja ja erityisiä kelloyksilöitä. Kun sovimme puhelimessa tai kasvokkain jotakin, se piti aina loppuun asti. Näin kehittyi vahva luottamus ja siksi häntä oli helppo suositella monille asiakkaillekin, jotka halusivat luopua kelloistaan. Ilmoitin hänelle, että nyt on tarjolla esimerkiksi hieno Omega- kello ja kysyin häneltä voinko ohjata myyjän hänen luokseen. Jälkeenpäin sain usein kuulla, että asiointi oli ollut erittäin miellyttävää ja myyjä oli ollut todella tyytyväinen saamaansa kauppahintaan.

Calle oli vahvasti mukana rakentamassa vintage- kellojen arvostuksen nousua. Moni jää kaipaamaan Callea ja hänen esimerkillistä toimintatapaansa. Kuka jatkaisi samalla pieteetillä ja sivistävällä tavalla Callen perintöä vintage-kellojen kaupan alalla? Häntä oli helppo lähestyä ja kenenkään ei tarvinnut tuntea alemmuutta keskutelussa kellojen rikkaasta maailmasta!

Kellohai
 

arbit

Aktivisti
Liittynyt
28.2.2014
Viestit
1 010
Vs: Calle Åbergin muistolle

Pelkkiä lämpimiä muistoja täälläkin. Calle oli ihana ihminen ja merkittävä hahmo niin kelloharrastuksen kasvamiselle kuin ajatustenvaihdolle, elämästä ja unelmista. Ostimme ja myimme kymmeniä kelloja hänen kanssaan. Ystävystyimme myös melkoisesti matkan varrella, teimme joskus pienimuotoista yhteistyötäkin, joka tuotti molemmille suurta iloa. Calle oli aina lämmin, ystävällinen ja hänen rakkautensa ja intohimonsa elämän kauniisiin asioihin oli hänelle ominaista. Hänen tapansa tehdä rakastamaansa työtään tarinoilla ja jumalaisen kauniilla kuvilla on ollut ainutlaatuista ja koskettavaa. Kiitos elämän rikastuttamisesta, Calle.
Callen lähettämiä karkkipakettejakin tulee suuri ikävä.
 

kuulara

Uusi jäsen
Liittynyt
7.7.2013
Viestit
63
Vs: Calle Åbergin muistolle

Osanottoni omaisille.

Ajelin muistaakseni vuoden 2014 syksyllä umpipimeässä ja vesisateessa Callelle kaupoille. Olin todella vaikuttunut mukavasta vastaanotosta ja todella hyvästä palvelusta. Monta tarinaa ehdittiin kertoa puolin ja toisin mutta en ikinä olisi voinut arvata että jää viimeiseksi kerraksi tavata.

RIP.
 

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
892
Vs: Calle Åbergin muistolle

Jos teillä on jotain hyviä kellokuvia/rannekuvia Callelta hankituista kelloista, niin muutama tällainen voisi olla hyvä lisä painotuotteeseen. Kuvat voi lähettää vaikka suoraan [email protected] Tarkoitus ei ole revitellä, vaan tehdä hillitty ja arvokas muisto omaisille.
 

mp67

Jäsen
Liittynyt
19.9.2013
Viestit
444
Vs: Calle Åbergin muistolle

Ehdin itse tuntea Callen reilun pari vuotta. Siihen aikaan mahtui toistakymmentä kauppaa vuoroin ostaen, myyden ja vaihtaen. Muutaman kerran tavattiinkin. Parhaiten mieleen jäänyt oli kun Calle löysi ruotsista kauan etsimäni 60-lukuisen Omega kotelon ja veloitti siitä maksamansa hinnan + postit. Kommenttinsa oli " Tämä ei ole kauppiaan ja asiakkaan välistä vaan palvelus kelloharrastajalta toiselle." Kepeät mullat Calle. Osanottoni läheisille.


Mika
 

KIBkellofani

Jäsen
Liittynyt
25.6.2013
Viestit
328
Vs: Calle Åbergin muistolle

Minustakin tuli kelloharrastaja Callen innoittamana. Ensimmäiset kaupat tein huuto.net:ssä hänen TheUnder aikoina. Sittemmin Callen oman liikkeen kautta ja puhelimitse keskustelimme myös. Kesällä 2014 tapasimme Turussa ja Calle oli juuri
sellainen herrasmies, minkä kuvan hänestä oli kellokaupoissa saanut. Aina suullinen sopimus piti ja kaikki hoitui. Ranteessa Callella oli tuolloin tyylikkäästi Rolex Submariner.
Callen poismenoa surren toivotan omaisille voimia jaksaa eteenpäin.
Turussa 10 tammikuuta, Kyösti Helppi
 

Uhren

Uusi jäsen
Liittynyt
6.3.2014
Viestit
17
Vs: Calle Åbergin muistolle

Osanottoni omaisille.

Ei ole kauaakaan kun ensimmäisen kerran "flippasin" yhden kelloni.
Ajelin Murutielle ja Revue Thommen vaihtui toiseen Revue Thommeniin Callen luona.
Kelloista , bisneksestä ja autoista siellä enimmäkseen ajatuksia vaihdettiin.

Mukavat muistot jäi Callesta.
Take Your Time
 

Alphabet

Uusi jäsen
Liittynyt
17.3.2013
Viestit
4
Vs: Calle Åbergin muistolle

Osanottoni Callen omaisille ja voimia suureen suruunne.

Informoivat tekstit, hienostuneet kuvat ja tyylikäs kokonaisuus. Ne ovat kolme ensimmäistä asiaa jotka tulevat mieleen muistellessani asioita,jotka erottivat Callen myynti-ilmoitukset muiden vastaavista.

Kellokärpäsen purettua, huomasin löytäväni itseni huutonetistä kelloilmoituksia selaillen. Viikon kohokohta oli sunnuntai-ilta, jolloin useimmat Callen ilmoitukset sulkeutuivat. Siinä sai jännätä, riittääkö oma tarjous vai onko kanssahuutajan ääni vahvempi. Muutaman kerran kysyin häneltä puhelimitse neuvoa/ohjetta, miten edetä jonkun kellon kunnostuksen tai huollon kanssa.

Kasvokkain teimme kauppaa vain kerran. Minut otettiin ystävällisesti vastaan murukujalla ja nopeasti keskustelu kääntyikin kelloihin.Tämä ajoittui aikaan, jolloin hän oli juuri avaamassa omaa nettikauppaansa. Julkista tämä tieto ei vielä silloin ollut ja tuntuikin siltä, kuin olisin saanut suurta kelloalan "sisäpiiritietoa." Teimme omat kauppamme ja sitten hän esitteli muutamia kelloja, jotka olivat tulossa myyntiin ja ihastuin yhteen Omegaan. Tästä ei kauppoja kuitenkaan syntynyt, vaikka kotimatkalla vielä uuden tarjouksen tekstiviestillä pyysin ja sain. Ihailtavaa palveluhenkisyyttä.

Harvoin ensitapaamisesta jää niin voimakas tunne luotettavuudesta, tarkkuudesta ja tyylikkyydestä. Kolmesta adjektiivista jotka kuvaavat hyvin myös Jaeger-le-Coultre kelloa, joka hänellä oli kädessään kun ainoan kerran tapasimme.

Lepää rauhassa Calle.

Aleksi
 

Bald Eagle

Jäsen
Liittynyt
12.3.2013
Viestit
169
Vs: Calle Åbergin muistolle

Osanottoni omaisille.

Viitisen vuotta sitten tein ensimmäiset kellokaupat Callen kanssa huuto.netin kautta. Van Hennen aloitettua kaupanteko jatkui hyvin lämminhenkisenä ja tuossa laskin että reilu tusina tuli kelloja ostettua ja muutama Forssaan myytyäkin. Kellohulluna oli aina ilo olla hankkimassa uutta tiukua mutta kyllä sitä aina odotti lähes yhtä paljon juttutuokiota Callen kanssa, hoidettiin kaupat sitten puhelimitse tai kasvotusten Forssassa.
Van Hennen sivujen tutkiminen käytännössä päivittäin on ollut jatkuva tapa alusta asti. Ei ole voinut kuin ihailla työtä jolla Calle työtään ja harrastustaan hoiti. On syytä todeta että Callen poismeno jättää ison aukon kellopiireihin. Enemmän kuitenkin jään kaipaamaan hienoa persoonaa joka on suonut minulle ja varmasti monelle muullekin kelloharrastajalle paljon huikeita tunne-elämyksiä tämän harrastuksen parissa.
Vaikka Calle on poissa niin joka kerta kun laitan käteeni jonkun häneltä hankkimani kellon niin muistot miehestä elävät vahvoina. Uskon etten ole ainoa joka asian näin kokee.

Ilkka
 

pep

Uusi jäsen
Liittynyt
3.2.2014
Viestit
40
Vs: Calle Åbergin muistolle

Henkilökohtaisesti en ikävä kyllä ehtinyt tätä tunnettua herrasmiestä tapaamaan, mutta puhelimitse olimme yhteydessä useasti. Palvelu oli aina ensiluokkaista ja sovittuun sanaan saattoi luottaa. Mieleen jäi toissa joulu, kun Callella tuli juuri sopivasti myyntiin kultainen NOS Certina vuodelta -67 joulutarjouksena - rouva on syntynyt samana vuonna ja tarvitsi tosiaankin tälläisen pienen "juhlakellon". Soitin Callelle ja kysyin varovasti, että paljonko tässä on vielä tinkimisen varaa, niin Calle kertoi tämän tarjouksen osalta hinnan olevan siinä. Minä riemastuneena, että tämä onkin helppo kauppa, kun tinkiminenkin on tehty jo valmiiksi! Kaupat siitä syntyi(hinta oli tosiaan jo valmiiksi suhteellisen edullinen) ja Callea kovasti nauratti riemastumiseni.

Osanotto Callen perheelle.

Petri Kautto
Lahti
 

kauris -66

Jäsen
Liittynyt
18.12.2013
Viestit
405
Vs: Calle Åbergin muistolle

Myös minulta syvä osanotto Callen perheelle ja omaisille.

Tämä mies oli, kuten jo monessa viestissä onkin jo mainittu, todellinen "gentleman". Henkilökohtaisesti en häntä ehtinyt valitettavasti koskaan tapaamaan, mutta kaupankäynnin luonne aina alusta loppuun oli erittäin asiakaslähtöistä, kohteliasta, informoivaa ja täsmällistä. Ja tosiaan niissä muutamassa paketissa, jotka hän aina lupauksensa mukaisesti toimitti ripeästi oli aina sellaista joululahjan avaamisen tuntua. Pienet yksityiskohdat tekevät osto-tapahtumasta muistettavan ja herättävät halun asioida uudelleenkin, tämä näkyi juuri esim. viimeisen päälle upeasti pakatuissa lähetyksissä.
Sain kuvan, että Calle ei ajatellut vain yksittäistä kauppaa vaan ostotapahtumaa kokonaisuutena sekä näin toimien tähtäsi yhtä kauppaa kauemmas, luottamukselliseen asiakas-suhteeseen, josta ostajalle jää hyvä mieli. Tässä hän oli mielestäni oman alansa mestari. Kellon myynti toki ole hänellekin varmasti se lopullinen päämäärä, mutta tapa, jolla hän tuota lähestyi oli suomalaisessa kaupankäynnissä ihailtavan omaperäinen. Ei kiireen tuntua, painetta ostoon, tarkat tiedot ja informaatio kyseisestä tuotteesta, sen taustasta ym.
Ja jo mainittu äärimmäisen kohtelias ja korrekti tapa tehdä kauppaa.
Varmasti hänellä, kuten alalla muillakin kauppiailla oli asiakkaita, joita kiinnosti vain kellon kunto ja se kuuluisa "viimeinen tiukka hinta". Sain kuitenkin kuvan, että tämäkin sopi hänelle, mutta kiireetön ote tuossa kaupanteko-tilanteessa antoi mahdolisuuden jutella rauhassa ensin vaikkapa autoista, tai mistä vain, aivan kuten asiakas halusi. Kellokauppaa tehtiin sitten ikään kuin siinä sivussa, kiirehtimättä, levollisella ja rauhallisella tavalla. Silti kaikki hoitui aina jämptin täsmällisesti.
Callen taidossa on monella oppimista ja sen vuoksi hänen pois-menonsa koskettaa varmaan lukuisia alan ihmisiä kuten tässäkin viestiketjussa jo huomataan.
Kiitos Calle! -Kauris -66-
 

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
892
Vs: Calle Åbergin muistolle

Iso kiitos muisteloista. Huomiseen asti on aikaa vielä välittää omat muistot Callesta, jolloin ne varmasti päätyvät omaisille lähetettävään painotuotteeseen. Olen saanut myös kuvia jäseniltä sähköpostiini. Laitan vielä erikseen nähtäville painotuotteen visuaalisen ilmeen, jotta näette millaisesta matskusta on kyse.
 

jkk

Jäsen
Liittynyt
1.4.2013
Viestit
430
Vs: Calle Åbergin muistolle

Callen nuorin lapsi taitaa olla noin 13 vuotias, ei tuossa iässä isää pitäisi menettää. Nuorimies Calle oli ja entinen laivaston sukeltaja. Herrasmies jonka sana piti. Toki kauppias. Joskus myin hänelle kellon ja Callella ei ollut juuri sillä hetkellä rahaa, rahat tuli sovitusti tilille, jos miettii kuinka monelle ihmiselle voi lähettää Rolexin ilman käteismaksua. Homma toimi myös toisinpäin. Tiesin Callen sairastamisesta, mutta silti uutinen oli yllätys. En ole kovin kaksinen kirjoittaja, mutta näin nyt.
 

Aikamies

Uusi jäsen
Liittynyt
11.1.2016
Viestit
2
Vs: Calle Åbergin muistolle

Tutustuin Calleen jo huutonet aikoina. Heti ensimmäisen kaupan kanssa välittyi tunne että myyjä on osaava herrasmies. Tuo silloin ostettu Omegan Geneve on vieläkin itselläni, vaikka investointina se ei ollut erikoinen. Tästä kaupasta alkoi kuitenkin monen vuoden ystävyys Callen kanssa ja monta kauppaa ehdimme yhdessä tehdä. Monta hyvää neuvoa sain tämän harrastuksen alkumetreillä Callelta. Koitin myös tarvittaessa laittaa Callelle takaisin vinkkejä kelloista joita tiesin jossain olevan tarjolla. Aina Calle vastaili nopeasti, jos ei ollut mökillään.
Hieno, kovasti arvostamani mies. Muisto elää pitkään mielessäni!
 

KIBkellofani

Jäsen
Liittynyt
25.6.2013
Viestit
328
Vs: Calle Åbergin muistolle

Aikoinaan TheUnder huuto.net:ssä oli mielenkiintoisimmat kuvaukset kelloista. Niitä luki ihan ilokseen. Calle säilytti tuon perinpohjaisen tietämyksen ja gentleman kosketuksen myös Van Hennessä loppuun asti. Toistakymmentä kelloa liikkui puolin ja toisin.
Callea ja omaisia lämpimästi muistaen,
KIBkellofani
 

PaTMos

Uusi jäsen
Liittynyt
10.3.2014
Viestit
41
Vs: Calle Åbergin muistolle

Osanottoni läheisille. Vaikka omat kellokauppani Callen kanssa jäivät kahteen kuvassa näkyvään kelloon ja pariin kariutuneeseen hintaneuvotteluun, niin kokemus intohimoisesta ja asiakaslähtöisestä lähestymistavasta jäi erityisesti mieleen. Kaupanteon yhteydessä asiakas tunsi olevansa arvokas ja eikä asiakasta unohdettu kaupanteon jälkeenkään. Ja se tietomäärä mikä Vanhennen sivuilla oli auttoi minua uppoamaan vintagekellojen maailmaan.
Callen poismenon myötä Suomen vintagekellokenttään jäi iso aukko.

IMG_1153.JPG
 


Viimeisimmät keskustelut

Jäseniä paikalla

Foorumin tilastot

Keskustelut
10 789
Viestit
55 081
Jäsenet
6 003
Uusin jäsen
Oyaoik

Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös