Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Erikoinen käyntiongelma

tj86430

Jäsen
Liittynyt
6.1.2018
Viestit
183
Otin käyttöön uuden automaattikoneistoisen kellon hieman reilu viikko sitten torstai-iltapäivänä (myöhemmin ketjua lukeville tiedoksi, että nyt on perjantaiaamu). Maanantaiaamuun asti kello kävi varsin tarkasti enimmäkseen ranteessa ja välillä winderissa 2-3 sek / vrk edistäen. Maanantaiaamusta tiistaiaamuun kello jätätti winderissa (hieman eri asetuksilla) pari sekuntia. Sitten, täysin yllättäen, tiistaiaamusta tiistai-iltaan kello jätätti ranteessa n. 10 minuuttia. Sen jälkeen kello on käynyt enimmäkseen ranteessa mutta välillä myös yön pöydällä n. 1 sek/vrk jätättäen.

Mistähän tässä voisi olla kyse? Magnetisoituminen voisi ilmeisesti aiheuttaa tuollaisen ison heiton, mutta ei kai se korjaudu itsestään? Kellon käyttöolosuhteissa ei ole tapahtunut mitään muutosta, kello kulkee ranteessa samoissa paikoissa samanlaisella käytöllä joka päivä - kotona, autossa, töissä, kaupassa jne, eikä tiistai ollut siinä suhteessa mitenkään poikkeava päivä.

Takuu on toki voimassa, mutta varmaan vaikea tehdäkään mitään, jos ongelma toistuu (jos ylipäänsä toistuu enää) hyvin harvoin.

Koneisto on Oris 781 (Sellita SW200-1), jos sillä on jotain merkitystä.
 

Kaupamees

Uusi jäsen
Liittynyt
25.4.2018
Viestit
55
Veto loppunut, jos noin paljon jätättää. Pelkkä liike ei välttämättä riitä pitämään kelloa käynnissä.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

tj86430

Jäsen
Liittynyt
6.1.2018
Viestit
183
onhan se mahdollista, mutta hieman outoa, koska
- samanlaisella käytöllä vain yhtenä päivänä ongelmia
- olen usein kokeillut onko varaa vetää käsin, ja joka ikinen kerta veto on ollut käytännössä tapissa (sitä en muista kokeilinko juuri tuona päivänä, tuskin)

edit: nyt kun muistelen, niin tuon jätätyksen jälkeen jätin kellon pöydälle yöksi vetämättä sitä välillä, ja aamulla kello ei ollut jätettänyt lisää.
 

Kaupamees

Uusi jäsen
Liittynyt
25.4.2018
Viestit
55
Automaattia ei saa vedettyä niin sanotusti tappiin. Kaikki eta 28XX kloonit ja alkuperäiset on tahmeita käsin vedettäessä. Jos haluaa varmistaa kellon jatkuvan käynnin, voi sitä vetää vaikka 15-20 vetoa päivittäin. Huhupuheet näiden äkillisestä kulumisesta käsin vedettäessä on mielestäni liioittelua, jos kello on huollettu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös