Kuinka käy kellomiehiltä kokkaaminen?
Tämä aihe tuli mieleen kun kuulin radiossa kerrottavan, että kokkiohjelmat on lihakaupiaan painajainen, sillä kun joku harrisyrjänen tekee herkullista ruokaa mitä ihmeellisimmistä ruhonosista joka jälkeen katsojat menee lihakauppiaan luo ostamaan niitä lihakauppiaasta ei ole kiva myydä eioota.
Viimeksi 15.4 Harri Syrjänen Saaristoruokaa ohjelmassa grillasi Herfordin Flank steakkia, joka on toisella kotimaisella naudan kuve. Ohjelma on nähtävissä katsomossa.
Toinen grilliin erinomaisesti sopiva pala on Picanha, Rump cover eli naudan peppu.
Tässä virolainen esimerkki kyseisten lihojen kypsentämisestä. Uskoisin tuon Tri-tipin olevan Flank steak
https://www.facebook.com/photo.php?v=694270447284556&set=vb.157050677673205&type=2&theater
Suomihan on jauhelihan luvattu maa, se kun on niin helppoa ja halpaa. Näinhän ei tarvitsisi olla sillä pienellä lisäpanostuksella ja viitseliäisyydellä saisimme paljon parempaa.
Kävin pari vuotta sitten Yhdyvalloissa Denverissä ja siellä yliopistolla olivat oppilaan laittaneet meille ruoaksi naudan rintaa, kypsennysaika oli ollut noin 16 tuntia olipahan maukasta. Siellä leikataan lihasta huomattavasti enemmän ja monipuolisempia paloja kokolihaksi kuin suomessa.
Hyvää Grillauskautta kaikille ja kokeilkaa rohkeasti muutakin kuin sisä-ja ulkofilettä tai sitä makkaraa vaikkapa kalaa ja kasviksia jollei liha maistu.
Tämä aihe tuli mieleen kun kuulin radiossa kerrottavan, että kokkiohjelmat on lihakaupiaan painajainen, sillä kun joku harrisyrjänen tekee herkullista ruokaa mitä ihmeellisimmistä ruhonosista joka jälkeen katsojat menee lihakauppiaan luo ostamaan niitä lihakauppiaasta ei ole kiva myydä eioota.
Viimeksi 15.4 Harri Syrjänen Saaristoruokaa ohjelmassa grillasi Herfordin Flank steakkia, joka on toisella kotimaisella naudan kuve. Ohjelma on nähtävissä katsomossa.
Toinen grilliin erinomaisesti sopiva pala on Picanha, Rump cover eli naudan peppu.
Tässä virolainen esimerkki kyseisten lihojen kypsentämisestä. Uskoisin tuon Tri-tipin olevan Flank steak
https://www.facebook.com/photo.php?v=694270447284556&set=vb.157050677673205&type=2&theater
Suomihan on jauhelihan luvattu maa, se kun on niin helppoa ja halpaa. Näinhän ei tarvitsisi olla sillä pienellä lisäpanostuksella ja viitseliäisyydellä saisimme paljon parempaa.
Kävin pari vuotta sitten Yhdyvalloissa Denverissä ja siellä yliopistolla olivat oppilaan laittaneet meille ruoaksi naudan rintaa, kypsennysaika oli ollut noin 16 tuntia olipahan maukasta. Siellä leikataan lihasta huomattavasti enemmän ja monipuolisempia paloja kokolihaksi kuin suomessa.
Hyvää Grillauskautta kaikille ja kokeilkaa rohkeasti muutakin kuin sisä-ja ulkofilettä tai sitä makkaraa vaikkapa kalaa ja kasviksia jollei liha maistu.