Kuten aiemmin jo taisin mainita niin en toki tuota noin 40h kelloa joudu päivittäin nupista vetämään vaan ehkä kerran viikossa tai vähän harvemmin. Sitten on kello jonka käyntivara on 80h jota en tarvitse lainkaan vetää nupista. Tällä hetkellä minulla siis käytössä nuo kaksi kelloa jota saatan käyttää vuorotellen ehkä pari-kolme viikkoa kerrallaan. Eli ongelma jos tätä nyt voi sellaiseksi edes kutsua on hyvin pieni.
Omasta fyysisestä kunnosta ja päivittäisestä liikkumisesta en osaa olla huolissani kun vertauskohteena on useat kymmeniä vuosia nuoremmat.
Pakko vielä jankata vastaan, että onko ongelma tässä tapauksessa tuo käyntivara
Siis jos ranteessa oleva kello alkaa työviikon aikana jätättämään kun ei saa tarpeeksi vetoa, kuten kerroit ekassa viestissä.
Yhtä lailla se kello "vetoa" vastaan pitäisi ottaa käyntivarasta huolimatta. Eli vaihtoehdot on, että ei ole tarpeeksi ranteessa tunteina tai joku on koneistossa vialla. Hemmetti kun nuo omat huoltamattomat vintaget ja venäjän ihmeet käy tarkasti toista päivää laatikossa konttorikäytön jäljilta. Tämä vaikkei anna kuin pari kierrosta alkuvetoa. Pitkän käyntivaran tarpeen toki ymmärrän jos kelloa, esimerkiksi tarkoitus viikonloppu pitää kaapissa.
Huollon tarpeesta kommentoida, että huollettukin kello voi kaivata huoltoa: Laitoin kahdesti tuon mikroroottorin samasta syystä huoltoon takaisin takuun piikkiin. Liikettä tuli kymmeniä kilsoja tuolloin päivässä ja ei jaksanut vetoa ottaa: Eli samat oireet kun sinulla. Jätätti loppuun ja jopa pysähteli. Nykyään tuolle riittää arjen normi aktiviteetit ja pysyy käynnissä/latingissa ja käy todella tarkasti. Ihan siis kotikonttorilla teenkeitto ja ruokatunnin pito. Tuossa ongelman juurisyy oli, että AD ei vikaraporttia tehtaalle saakka osannut laittaa liitteeksi. Vaan pukkasi normihuoltoon aina uusiksi. Kun vika saatiin sepälle saakka tuli kellokin joutuin kuntoon kun tiesivät mitä hakea. Sellaista osaa tuossa vaihdettiin jonkin verran joka ei normihuoltoon kuulunut.
Selitteli muuten sepät ja myyjät kuin hiihtäjät kun tuota huoltotarvetta oikoi. Oli kuulemma "mikroroottorin ominaisuus" ja en liikkunut tarpeeksi jne. Todistus kun kertoi, että kello on"huollettu, testattu ja kunnossa" on se "testattu ja kunnossa" vaikka kampe selkeästi jätättää ranteessa ja sammuu. Testerissä tämä meillä on priima. Aikansa kun potki niin kyllä se kuntoon saatiin Sveitsinmaalla.
Sen siis ymmärän jos kaapissa kello pysähtyy, mutta jos ranteessa alkaa käytössä hiipumaan ja jätättämään vedon loppuessa voi huolto olla tekemättä tai tehty "päin-persettä", kuten itsellä kävi. Oma harhakuvitelma tuosta sinun kellostasi ollut, että kunnossa pitäisi melko tarkkaan tikittää vaikka ei esimerkiksi alkuun ei kovaa vetoa olisi annettu. Osalla merkkejä kuten Seikolla kun taitaa huolena olla että käynti lähtee tosi aikaisessa vaiheessa vaeltamaan noissa 80h koneistoissa. Veikkaan siis, että tuo nyt tehtävä huolto voi murheesi korjata.
Edit. Toinen vastaava tarina omasta kellolaatikosta on Rolex. Ensioireet Rollen huollon tarpeestakin tuli kun oli lomareissun viimeisen matkapäivän jälkeen kello pysähtynyt yöpöydälle. Samaa pohdin kuin sinä alkuun, että ei tainnut liikettä tulla istuessa tarpeeksi. Alle kuukausi tuosta niin pysähtyi koko kello ranteeseen.