Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Millaisten kellojen arvon voidaan olettaa nousevan?

P

Uusi jäsen
Liittynyt
26.12.2014
Viestit
3
Tykkäyksiä
0
#1
Moro! Itseä on kiehtonut ajatus hankkia jokin vanha rannekello koristeeksi vitriiniin. Millaisten kellojen arvon oletetaan nousevan ajan myötä? Olenko ymmärtänyt oikein että mitä alkuperäisempi, sen parempi. Onko rannekkeella merkitystä, en ole ainakaan kohdannut yhtään 50-60 luvun kelloa jossa alkuperäistä ranneketta enää olisi? Jos hankkii huolletun kellon ja tarkoitus on seisottaa eikä käyttää kelloa niin säilyykö kello parhaiten siten että koneiston antaa olla pysähtyneenä vai käyttäen koneistoa vähän väliä esim muutaman kerran vuodessa? En ole vielä kamalasti kelloja katsellut mutta esim jokin 1955 valmistettu omega seamaster joita saa nyt noin tonnilla tuskin ainakaan arvoaan menettää vuoteen 2055 mennessä jolloin kello on sadan vuoden iässä? Kellon arvoon vaikuttanee kellon harvinaisuus mutta mistä mistäkin kellosta voi tietää kuinka paljon niitä on valmistettu? Toki siten että montako löytää myynnistä mutta entäs muuten? Kiitos jo etukäteen vastauksista!
 

arbit

Aktivisti
Liittynyt
28.2.2014
Viestit
1 010
Tykkäyksiä
4
#2
Arvokkain on mahdollisimman originaaleilla dokumenteilla, laatikoilla, kuorilla, taululla ja osoittimilla varustetut kellot. Kuluvammat osat tulee olla myös tehtaan huolto-osia, ei milloinkaan vieraita "feikki-osia", kello olisi silloin ns. franken.

Siitä, nouseeko arvokkaan kellon hinta loputtomasti luotettavasti, en sano yhtään mitään. Itse suosin kellojen ostamista sydän edellä.
 

Puhti

Aktivisti
Liittynyt
6.7.2016
Viestit
514
Tykkäyksiä
51
#3
On täysin mahdotonta sanoa, mikä kello tulee olemaan arvossaan vuonna 2055, tai tuleeko mikään kello olemaan arvossaan.

Tällä hetkellä varminta olisi ostaa sportti-Rolex orkkiskunnolla ja papereilla tai vaikka AP:n teräksinen Royal Oak. Mutta näiden hinta pyöriikin jo nyt kovissa luokissa. Ja 10 vuoden päästä tilanne voi olla aivan toinen.

Vuonna 2055 kellojen arvostuksen määrittelevät puolestaan jo pääosin eri henkilöt kuin nyt, minkä vuoksi arvojen kehityksen ennustaminen on vaikeaa. Ne henkilöt voivat arvostaa jotain ihan muuta kuin me nyt.

Suoraan sanottuna en ymmärrä tällaista ajattelua, jossa kelloa hankitaan arvonnousun takia. Jos se on ykköstavoite, parempia ja varmempia sijoituskohteita löytyy muualta.

Itse ostan sitä, mistä aidosti diggaan ja jotka tuottaa mulle iloa. Silloin hinnan kehityksellä ei ole juuri merkitystä, mikä tekee myös kellon ostamista tavallaan paljon helpompaa.
 

arbit

Aktivisti
Liittynyt
28.2.2014
Viestit
1 010
Tykkäyksiä
4
#4
Piti kommentoida myös tuota säilyttämistä. Kaappikeräilijöille se on oleellinen asia. Perimätiedon mukaan 1-2 kk välein vetää kellon käymään, niin ollaan optimissa koneiston hyvänä säilymisen kannalta.
 

Frogman

Uusi jäsen
Liittynyt
8.8.2019
Viestit
20
Tykkäyksiä
3
#5
Puhti puhuu täyttä asiaa. Osta mitä diggaat.

Kellon arvonnousu on vain bonusta. Tietysti kello voi olla sijoitus, jos saat esim uuden Daytonan listahinnalla ja myyt sen heti pois keräten pikavoiton. Nämä on vain harvinaisempia tapauksia.
 
Liittynyt
14.8.2019
Viestit
29
Tykkäyksiä
3
#6
Olen sitä mieltä, että kellolla on oltava joku ominaisuus, joka tekee siitä halutun niin, että sitä menee kaupaksi eikä jää vitriiniin lojumaan. Otetaan esimerkki: minulla on Rolexiksi todella vaatimattoman oloinen Oyster Precision vm. 1971, josta maksoin vuonna 2008 580€. Nyt peruskuntoisen kellon hinta pyörii n. 2 000€:n kantturoilla, ks. kuva jonkun muun kellosta kuin omastani:Tässä tapauksessa hinta on noussut, mutta mikä tekee tästä aika peruskellosta sellaisen, että sen arvo kohoaa?
 
Liittynyt
13.4.2016
Viestit
161
Tykkäyksiä
1
#7
Rolexin professional malleja alkaa olla trokareiden varastoissa vähän liikaakin. DavidSW:llä kuulemma 20 Daytonaa kaapissa, toki kerrallaan "vain tämä yksi" myynnissä.

Royal Oakin viimeisen kahden vuoden arvonnousu on ollut naurettavaa, tuskin jatkuu samaa vauhtia. Uusien hinnatkin nousseet jonkin verran mutta ei yhtä paljon kuin käytettyjen.

Silti, jos pitäisi sijoitumielessä kello ostaa valinta menisi jompaan kumpaan noista :)
 

Kellouutiset

Jäseniä paikalla

Viimeisimmät keskustelut

Foorumin tilastot

Keskustelut
7 948
Viestit
45 673
Jäsenet
4 675
Uusin jäsen
Scyhte
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös