Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Missä kaikki alkuperäiset paperit ja laatikot luuraa

Hande

Uusi jäsen
Liittynyt
22.9.2019
Viestit
10
Tykkäyksiä
2
#1
Aloittelevana kelloharrastajana ihmettelen suuresti paperittomien kellojen suurta määrää ja ihan arvokelloja. Jos 1960 luvun kellosta puuttu dokumentit, sen kyllä ymmärtää. Mutta että usean tuhannen € ja muutaman vuoden ikäisestä puuttuu kaikki dokumentit, se ihmetyttää. Tuntuu kummalliselta, että joku ostaa vaikkapa lähes 10000 € Speedmasterin tai vastaavan ja hävittää samalla laatikon ja paperit. Minä en hävittäisi, vaikkapa kello vaihtaisi omistajaa.
 
Liittynyt
24.2.2015
Viestit
54
Tykkäyksiä
0
#2
Vanhempien, ns. vintage vehkeiden kohdalla asia selittyy helposti sillä että kellot ovat nähneet kenties monta omistajaa, monta muuttoa, avioeroa, kuolemaa jne. Näin ollen laatikot ja paperit on jonkun toimesta jossain vaiheessa yksinkertaisesti vain hävitetty/heitetty roskiin turhina. Vuosikymmeniä sitten kellot eivät myöskään olleet joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta lähes auton hintaisia harraste/keräilykapineita, vaan olivat yhtä arkipäiväinen esine ranteessa kuin vaikkapa sakset tai tuoli kotona.

Uudempien kohdalla taas luulen, että se joka heittää nykypäivänä kymppitonnin arvoisen kellon laatikot ja paperit roskiin, on enemmän tai vähemmän "oikea" rahamies/nainen, joten asialla ei ole mitään merkitystä, päinvastoin kuin meille pers'aukisille "friikeille". Joku kello voi olla myös varastettu tai muuten vääryydellä hankittu ja useiden välikäsien kautta kierrätetty, joten todistusaineisto on pyritty tuhoamaan. Tosin veikkaan, että varsinkin Suomessa tuo on se kaikkein epätodennäköisin skenaario.
 

Hande

Uusi jäsen
Liittynyt
22.9.2019
Viestit
10
Tykkäyksiä
2
#3
Niinhän se on, totta että kaikki eivät paperista paljon piittaa vain me nihilistit. Mutta toisaalta, aika paljon näyttää olevan myös myynnissä alkuperäisiä tai alkuperäisen näköisiä, koteloita, takuukortteja, aitoustodistuksia, ref kortteja. Ei tartte kuin ebay avata. Se on tietysti luonnollista että vanhoista vaikkapa ennen 2000 -luvun kelloista puuttuu, mutta että muutaman vuoden ikäisistä. Paljon on Suomessakin myynnissä paperittomia uudehkoja arvokelloja, niin voivathan ne olla hankittu kansainvälisiltä markkinoilta. Mutta näillä mennään.
 
Liittynyt
24.2.2015
Viestit
54
Tykkäyksiä
0
#4
Juu näin on. Itsekin toki säilytän kaiken mitä kellon mukana tulee ja jopa enemmänkin.. Eli aikanaan tuli tuo oma IWC rekisteröityä ylimääräisenä toimenpiteenä heti kun sen käsiini sain. Submarinerille (silloin kun sellaisen omistin) tuli puolestaan hommattua se pieni koristeankkurikin vaikkei sitä enää siihen aikaan Subin mukana tullutkaan.
Tuo jälkikäteen laatikoiden ja papereiden hankkiminen, mistä mainitsit, alkaa kyllä olemaan omasta mielestäni jo kusettamisen rajamailla mikäli ne kellon eteenpäin myyntiä ajatellen hankitaan eikä "muisteta" mainita että ne on jälkikäteen hankittu.
Toisaalta, ostajan markkinat ovat tavallaan aina sille joka kelpuuttaa paperittoman ja laatikottoman. Hintaero voi nimittäin olla tuhansia euroja ns. täydelliseen settiin verrattuna.
 

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
799
Tykkäyksiä
36
#5
Sinänsä jos hommaa kyseiseen kelloon laatikon, joka on samanlainen kuin full setissä, ei siinä mitään väärääkään ole. Ne ovat geneerisiä laatikoita, jotka otetaan varastosta samalla tapaa kuin ne kellot. Ei kelloja lähetä full setteinä, vaan kellot arkisesti muovikuorissa, laatikot omassa isommassa laatikossa ja sitä rataa.

On eri asia tehdä väärennellä papereita. Niistä jää kyllä kiinnikin, jos serialit eivät täsmää.
 

Kellouutiset

Jäseniä paikalla

Viimeisimmät keskustelut

Foorumin tilastot

Keskustelut
8 313
Viestit
46 708
Jäsenet
4 833
Uusin jäsen
TimoM
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös