Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

NH35A jätättää minuuttitolkulla

ArtoR

Uusi jäsen
Liittynyt
10.1.2019
Viestit
5
Moikka!

Pistin heräteostoksena Dropista tilaukseen Detomaso Viaggio Automatic -kellon Seiko NH35A koneistolla, kun olen aina halunnut vihreätä kelloa ja tuo nyt vaan miellytti silmää niin kovasti. Safiirilasi, takaikkuna, luotettava japanilainen koneisto ja hinta kohdallaan. Ei tarvinnut kauaa miettiä.

No kello tuli postissa ja näyttää vielä upeammalta ranteessa. Huomasin kuitenkin muutaman tunnin päästä, että tämähän on jäljessä ja pahasti. Näyttää siltä, että koneisto jätättää noin kuusi minuuttia vuorokaudessa.

Haluaisin kysyä yksinkertaisesti: Onko näin suuri poikkeama automaattisesti selkeä vika koneistossa, vai onko mahdollista, että näinkin suuri virhe olisi korjattavissa vain säätöruuvia kääntämällä?

Haluan lähinnä kartoittaa, että millä asenteella hyökkään myyjän kurkkuun.
 

Kaupamees

Uusi jäsen
Liittynyt
25.4.2018
Viestit
76
-20-+40sek/pv on valmistajan ilmoittamat rajat. Kauanko kello on ollut toiminnassa ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

ArtoR

Uusi jäsen
Liittynyt
10.1.2019
Viestit
5
Tänä aamuna ainakin olen vetänyt täyteen vireeseen. Kiersin ainakin30-40 kertaa koko pianistin peukun mitalla, ja nyt on jo pari minuuttia aamusta jäljessä.

Kello on ollut toiminnassa tiistaista asti.
 

Vanellus

Uusi jäsen
Liittynyt
6.3.2020
Viestit
39
Takaikkunalliset kellot ovat umpikuorisia herkempiä magnetisoitumaan, jolloin käyvät miten sattuu. Kuulostaa juuri samalta vaivalta, jota olen vaimon Oriksesta pari kertaa huollattanut. Oliko se 15€ veloituksella kunnossa.
 

ArtoR

Uusi jäsen
Liittynyt
10.1.2019
Viestit
5
Koitin heiluttaa kompassia kellon päällä aiemmin tänään, enkä huomannut kummempaa heiluntaa viisarissa. Voi kai se silti olla magnetisoitunut. Hyvä tietää, että tähän on olemassa ainakin joitakin mahdollisia selityksiä, jotka eivät vaadi suuria toimenpiteitä.
 

Kaupamees

Uusi jäsen
Liittynyt
25.4.2018
Viestit
76
Kyllä kompassi reagoi herkästi, jos on kyse magnetisoitumisesta. Kellosi on uusi, joten viestiä myyjälle. NH35 on bulkkituote ja jos tuota ei asennusvaiheessa testata ja säädetä, voi lopputuote olla ihan laidasta laitaan.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

ArtoR

Uusi jäsen
Liittynyt
10.1.2019
Viestit
5
Kiitos paljon kaverit. Näin se on tehtävä. Kiusaan myyjää. Ystävällisesti. :)
 

Crystron

Jäsen
Liittynyt
6.8.2015
Viestit
120
Toki tuollainen vika takuuseenkin ainakin pitäisi hoitua, mutta jos koneisto on muuten kunnossa, niin ei ole kyllä kallis operaatio kellosepällä rukkauttaa kelloa. NH35:n säätövara on muistaakseni aika suuri. Ja varmaan hoituu nopeammin myös.

Lähetetty minun AC2003 laitteesta Tapatalkilla
 

Pirde

Uusi jäsen
Liittynyt
17.8.2016
Viestit
15
Itsellä on yhdessä kellossa tuo NH35. Kun sain kellon se kävi ällistyttävästi kronometrin tarkasti + 1-2 sek/vrk, kunnes vahingossa pudotin kellon ja se alkoi jätättämään tuon saman 1-2sek/vrk.

Yritin sitten itse säätää "säätövivusta (ei ole säätöruuvia vaan "säätövipu" ainakin mun NH35:ssa) tuota heittoa pois, niin jo ihan hitusenkin säätövipua liikuttamalla koneisto alkoi edistämään minuuttikaupalla. Vein sitten kelloliikkeeseen jossa kello saatiin säädettyä ammattilaisen toimesta taas lähes kronometritasolle. On kyllä hienoa, että tällainen bulkkikoneisto on noinkin tarkka.
 

teppo teboil

Uusi jäsen
Liittynyt
12.2.2018
Viestit
49
Tuo 15 euroa säädöstä ei tunnu ollenkaan pahalta, jos oikeasti kelloseppä siihen hintaan tekee.

Jos takuuta ei käytä, niin kelloa ehkä kannattaisi käyttää jonkin aikaa ja säädättää sitten kun koneisto on jo vähän sisäänajettu.
 
Viimeksi muokattu:

ArtoR

Uusi jäsen
Liittynyt
10.1.2019
Viestit
5
Heippa kaverit! Ajattelin kertoa teille päivitystä, kun olitte avuliaita.

Olin alkuperäistä viestiä kirjoittaessani lähdössä reissuun ja kello jäi yöpöydälle odottelemaan paluutani. Matkalla ollessani sain myyjältä vastauksen, jossa kehotti viemään kellon kellosepälle tarkistettavaksi ja myyjä maksaisi viulut tiettyyn rajaan asti. Reilu diili.

Juuri ennen matkalle lähtöä olin kokevinani, että kello ei käynyt täydelläkään vedolla ihan täyttä power reserviä, mutta en ehtinyt sitä testata, ennen kuin matkalta palattuani. Matkan jälkeen kävikin niin, että kellon kunto heikkeni nopeasti ja muutaman vedon jälkeen se kävi ensin vain runsaan minuutin ja sitten vain muutaman sekunnin, vaikka nuppia olisi ruuvannut kymmeniä kertoja.

No vein kellon kellosepälle, joka ensimmäisenä huomasi, että kellosta puuttuu asianmukainen voitelu! Hän myös löysi myös koneistosta karvan. :D
Seppä teorisoi käymättömyyden johtuvan jousen katkeamisesta. Ryhdyimme jo pohtimaan uutta jousta tai kokonaan uutta NH35A:ta, kunnes kelloseppä huomasi, että tiuku lähtikin kipittämään kun koneisto oli irroitettu kellotaulusta. Pienen putsailun jälkeen kello pistettiin takaisin nippuun ja nyt se tuntuu käyvän ihan mainiosti.

Ihan ei siis laaduntarkkailu osunut kohdalleen DeTomasolla. Etenkin tuo voitelun tilanne oli huolestuttava. Nyt kuitenkin kello on käynyt pari päivää todella tarkasti ja toivottavasti palvelee hyvin pitkän aikaa. On nimittäin mielestäni kovin tyylikäs ja omintakeinen.

Kiitos kaikille avusta. Mukavaa olla hyvässä seurassa!

Tässä vielä glamour-shotti kellosta karvaisessa ruipeloranteessani:
viaggio.jpg
 

Crystron

Jäsen
Liittynyt
6.8.2015
Viestit
120
Hienoa että kello tuli kuntoon! Karva oikeassa paikassa kyllä tappaa tehokkaasti muuten kunnossa olevan koneen, ikävää että tuollaista sattuu, mutta minkäs mahtaa.
 

teppo teboil

Uusi jäsen
Liittynyt
12.2.2018
Viestit
49
Asian sivusta, mutta onko inhouse koneistojen suuri arvostus peruja juuri siitä että silloin tiedetään että koneisto on koottu, öljytty ja säädetty juuri sitä kelloa varten ja laadusta voi näin olla varma, eikä niinkään siitä että kellon valmistaja on ehkä muokannut jotain olemassa olevaa koneistoa ja nimennyt sen omakseen ja koneisto olisi sen vuoksi varmasti parempi kuin kaupasta saatava.

Leijona-Voutilainen artikkelissa taidettiin mainita että Sellita-koneisto joka kelloon laitetaan puretaan ja öljytään Voutilaisen pajalla.

Eli, jos ostaa koneiston vaikka eBaystä, niin se pitäisi aina purkaa ja öljytä ennen asennusta kellooon?
 

Kaupamees

Uusi jäsen
Liittynyt
25.4.2018
Viestit
76
Jos ostaa koneiston mikä EI ole sinetöidyssä paketissa pitää purkaa, pestä ja öljytä aina. Koneistoja myydään LP ja SP merkinnöillä. LP= sinetöimätön ilman kanssa tekemisissä, eli öljyt pääsevät vanhenemaan ja koneisto likaantumaan. SP= sinetöity tyhjiöpakattu öljy ei pääse tekemisiin ilman kanssa ja koneisto pysyy puhtaana.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

W.R.C.

Aika ei lopu.
Liittynyt
28.8.2014
Viestit
1 441
Okei......purettu. Hmm? Mihin sitä öljyä pitikään laittaa.....?

 
  • Like
Reactions: Len

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
634
Seikon koneistojen turhan yleinen ongelma on edelleen se viimeinen käynnin tarkastus. Liian usein saa uuden kellon, joko Seikon oman tai muiden kuorittaman, joissa käyntitarkkuus ei mahdu Seikon hyvin löysäänkään haarukkaan. Rukkaamalla saa käymään kuitenkin oikein hyvin mutta se on aina ylimääräinen vaiva jonka kuuluisi olla uudelle kellolle tarpeetonta.
Tiedä sitten, onko tämä muuttumassa myös näissä Seikon ns mid range -koneistoissa, kun kilpailijat (esim ETA) ovat käyntitarkkuuteen kiinnittäneet viime aikoina enemmän huomiota.
 

nouneim

Aktivisti
Liittynyt
1.6.2013
Viestit
543
Okei......purettu. Hmm? Mihin sitä öljyä pitikään laittaa.....?

Ennen öljyämistä se on sitten vielä pestävä. Tarkoittaako se sitten valintaa astianpesukoneen aterinkorin tai pesukoneen ja pesupussin välillä... vai oliko vielä jokin muu vaihtoehto?
 

Pinnalla juuri nyt


Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös