Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Seiko Monster 7S26C

plc123

Uusi jäsen
Liittynyt
2.9.2013
Viestit
18
Hei,

Mikähän se voisi olla pielessä kun kello pitää ihan ok aikaa esim +/-15s 5 päivän aikana mutta sitten saattaa ihan yön aikana edistää esim 10-13min? ja jälleen tämän pyrähdyksen jälkeen saattaa taas muutaman päivän olla ihan ok. Mitä tälle voisi tehdä ja missä ja mitä kustantaa? Kannattaako tehdä mitään? Mielelläänhän tuon pitäisi käytössä jos kustannukset pysyy aisoissa.

Terv,
plc123
 

nouneim

Aktivisti
Liittynyt
1.6.2013
Viestit
541
Vs: Seiko Monster 7S26C

Ei kai vain ole lähellä magneettia? Esimerkiksi kaiutin tai tabletti voi olla voimakkaasti magneettinen, ja voi laittaa kellon edistämään kohtuuttomasti.

Muitakin syitä toki voi olla. Esimerkiksi jos spiraalijousi joutuu välillä pinteeseen regulaattorin varren päässä, eli ei pääse elämään kuten pitäisi. Tai jos kello on käynyt liian lähellä jousen vedon loppumista, voi käynti olla mitä sattuu ennen kokonaan pysähtymistä.
 

plc123

Uusi jäsen
Liittynyt
2.9.2013
Viestit
18
Vs: Seiko Monster 7S26C

Ei ole ainakaan tietoisesti ollut magneetin läheisyydessä, eikä varsinkaan silloin kun tuon edistämisen viimeksi huomasin. Silloin kello oli käytössä koko päivän (eli pitäisi olla hyvä veto päällä) ja laitoin sen kirjahyllyyn yöksi ja aamulla oli noin 30min oli edistänyt. Voi olla vain sattumaa mutta tuntuu että parit viimeiset kerrat tulleet noin
4 päivän välein tuo edistäminen? Onko tuolla koneistossa jokin ratas joka pyörähtää tuolla syklillä? ja siten aiheuttaa tuon? Jos kävis tasaisesti hitaasti tai nopeasti mutta kun ottaa satunnaisesti tuon spurtin ja taas asettuu? tuntuu tuon muun ajan olevan nätisti +-15 sec / pvä ellei paremmin.
 


Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös