Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Vanhan Citizenin lasin vaihto?

Snörppi

Uusi jäsen
Liittynyt
8.1.2019
Viestit
3
Kokemusta ei alalta juuri ole, mutta pieni innostuksen kipinä on lähtenyt ja sen seurauksena tullut mieleen pari yksinkertaista kysymystä.

Itsellä on kuvan mukainen parisenkymmentä vuotta vanha Citizen kello. Satuin saamaan siihen uuden lasin. Kellolla ei arvoa ole, mutta ajattelin harrastuksen vuoksi koittaa vaihtaa siihen uuden lasin. En kuitenkaan löytänyt netistä aiheesta oikein ohjeita. Lisäksi Ebaystä katsomani työkalut oli käsitykseni mukaan suunnattu lähinnä pyöreillä kelloille. Ei kukaan osaisi neuvoa millaisen työkalun käytännössä asiaan tarvitsisin vaikka Ebaystä, ja löytyisikö jostakin mahdolliset ohjeet asiaan. Tai kuinka ylipäänsä tuo lasiosa irroitetaan? Täytyykö lasin ympärillä oleva kehys mahdollisesti varovasti koittaa vääntää ilti jollakin terällä?

Samalla sitä voisi vaihtaa tiivisteetkin, mutta ovatko ne kellokohtaisia, vai onko saatavilla jotakin yleismallia, josta leikataan sopivat palat? Vai onko käytännössä niin, että sopivalla voiteella tiivisteiden rasvaus on yleensä riittävä toimenpide?

Kellon takakannessa on seuraavat tekstit:
CITIZEN WATCH CO
WATER RESIST
STAINLESS
C480-314743 K
7D0030
GN-4-S
JAPAN 7

Jos jollain on asiasta tietoa, niin kiitoksia jo etukäteen!

Citizen.jpg
 

kanikune

Kelloista innostunut
Liittynyt
10.3.2013
Viestit
890
Tiiviste tuossa mallikohtainen, samoten lasike. Jos lasike jo siellä kannattaa varmistaa tuliko tiiviste mukana. Takakansi irti, kruunu irti. Koneisto pois kopasta. Vanha lasi lähtee peukulla. Uusi prässillä .
 

Kaupamees

Uusi jäsen
Liittynyt
25.4.2018
Viestit
62
Tiivisteet noihin voi olla kiven alla. Yhteen Seikoon olen metsästänyt jo yli vuoden.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

teppo teboil

Uusi jäsen
Liittynyt
12.2.2018
Viestit
40
Voisiko vanhaan vintageen, jota tullaan käyttämään siististi, tehdä niin että painaa vain peukulla vanhan lasin irti ja laittaa uuden lasin paikalleen tiivistettä? Vai hajoaako vanha tiiviste lasin irroituksessa? Entä voiko prässin korvata sormivoimalla tai runttaamalla koko painollaan uuden lasin paikalleen (laittaa lasin kokoisen levyn jakamaan painallusvoiman tasaisesti)?
 


Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös