Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Vanhan Polaris-heilurikellon huoltoa

Lubitel

Uusi jäsen
Liittynyt
27.1.2020
Viestit
1
Hei, minulla on vanha Polaris 14day clock -heilurikello. Ihan käyntikuntoinen ja toimiva, mutta ronskisti rasvattu, jotta lähti usean vuoden seisonnan jälkeen käymään. Tänään purin koneiston, pesin kaikki osat ultraäänipesurilla ja laitoin kuivamaan. Mikään laakeri ei näytä soikealta, mutta kaikissa on joka suuntaan hieman klappia, joten lienee ollut alkujaankin. Kyseessähän on kiinalainen koneisto.

Nyt kyselen, että mikähän voiteluaine tuolla toimisi siten, että kestäisi parin-kolmen vuoden huoltovälin? Tiedän, että kelloihin pitäisi laittaa niitä erikoisöljyjä, mutta kyseessä ei ole mikään arvokello ja koko purkamisen ideana onkin käsillä tekemisen ilo ja se mielihyvä, kun (toivottavasti) koneisto on taas kasassa ja käy iloisesti.

Muistin myös tehdä pariin rattaaseen kohdistusmerkit, joten lyönnitkin todennäköisesti toimivat ilman suurempaa jumppaa kasauksen jälkeen. Muutenhan edessä voisi olla aika jumppa.

Koneisto muuten on aika tarkkaan tuon näköinen: https://verkkokauppa.hautaniemi.fi/wp-content/uploads/2018/01/kiinakone.png
 
Viimeksi muokattu:


Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös