Odotusketju - Mitä tulossa?

Vanellus

Jäsen
Liittynyt
6.3.2020
Viestit
171
Ei vanha saanut itseään hillittyä. Tilasin myös ruskean nahkanaton, jos sopisi mustaa nylonia paremmin. Minkäs levyn sitä panisikaan pyörimään, kun tuo saapuu...

F68261E6-3F53-4571-B76B-BC286E4F0B63.jpeg
 

Frogman

Uusi jäsen
Liittynyt
8.8.2019
Viestit
46
"Minkäs levyn sitä panisikaan pyörimään, kun tuo saapuu..."

Vaikka kyseessä ei ole pukukello tai krono niin miten olisi A Night at the Opera/A Day at the Races?
 

Maks

Jäsen
Liittynyt
4.10.2013
Viestit
396
Pistin Omega Speedmaster First Omega In Space tilaukseen. Vähänlaisesti tuntuu olevan saatavilla, kun ei ole enää tuotannossa, mutta löysin yhden sopivan. En ole aina ymmärtänyt hypeä, mikä speedmastereihin liittyy ja mallien valtavaa määrää, mutta tämä kyseinen malli jostain syystää sytyttää. Odotellu on jännää.
 

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
928
FOIS:in omistajan voin kehua hankintaasi. :)
 

McCone

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
80
Huhtikuun lopulla pitäisi lähteä Ranskasta tulemaan sinitauluinen suklari. Suklarit eivät kiinnostaneet vielä pari vuotta sitten pätkääkään mutta alkoivat pikkuhiljaa tuntua ajatuksena hyvinkin kelvolliselta koska pukumiestä ei minusta taida koskaan tulla. Alkuviikosta olin vielä sitä mieltä että jos/kun suklarin ostan siinä tulee ehdottomasti olla musta taulu. Ja saman valmistajan GMT suklari oli se juttu. Reilu viikko sitten valinta kylläkin olisi ollut Archimede Pilot GMT mutta fiegereiden sotaisa historia vaan jotenkin tuntuu takaraivossa ikävänä rasitteena. Kellona olisi kyllä sinänsä mieluinen. Mikä lopulta sai päätöksen kääntymään tähän sinitauluiseen sukeltajankelloon oli paitsi silmiinpistävän hieno design mutta myös se että siinä ei ole yhtään ”turhaa” toimintoa. Aikanaan luovuin Longinesin hienosta kronogafista koska jäivät käyttämättä ne pari nuppia. Ajanottoon (jos sellaista joskus kaipaa) on parempiakin välineitä. Ja musta taulu löytyy minulla jo Sinn 104:stä joten vaihtelua senkin suhteen.
Mutta tämä siis tulossa:
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
837
Vahingossa löysi mukavan kumirannekkeen, piti googletella mikä ihme kyseessä? Kellohuolto loppelan erinomaiset kuvaukset tiesi kertoa, että valmistus lopetettu. Haluttu leveys ja väri meinasi tosin olla kortilla. Ruskea Hirschin Hevea matkalla mustan kaveriksi:20210425_165044.jpg
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
837
Vahingossa löysi mukavan kumirannekkeen, piti googletella mikä ihme kyseessä? Kellohuolto loppelan erinomaiset kuvaukset tiesi kertoa, että valmistus lopetettu. Haluttu leveys ja väri meinasi tosin olla kortilla. Ruskea Hirschin Hevea matkalla mustan kaveriksi:katso liitettä 18403
Posti toi saksasta suhteellisen joutuin:


20210504_134156.jpg
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
837
Pohtinut pitkään Nomoksen ja Max Billin väliltä. Pukukellon käyttö kuitenkin aika rajallista, mutta ajoittaista. Valinta lähti hieman tangentille, mutta katsellaan mitä posti tuo saksanmaalta. Näitä saisi netistä aika halvallakin, mutta voiton vei läpihuollettu yksilö kahden vuoden takuulla. Kiinakopiot taitaa myös tässä mallissa olla ongelma. Harmitus hieman jäi kun teräksen väriset versiot katosivat kun jäi yön yli nukkumaan:

Poljotimg_4390.jpeg
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
837
Piti pitää taukoa kellokaupoilla, meni taas sitten vahvasti tämä tauko.

Tuli yksittäinen kappale läpihuollettua Sturmanskien lentäjän chronoa vastaan 80-luvun alkupuolelta. Näiden hinnat tuntuu olevan kovassa nosteessa kun koneistot kortilla. Jotenkin nuo uudemmat strelat kiinakoneistolla ei niin sytytä. 30-vuoden patina myös vie voiton uusiotuotannosta. Kyseessä tosin suosiolla "turistiversio" Nuo kolminappiset teräskoppaiset joko franken-kelloja tai ihan jäätävässä hinnassa.

Kuva uusiotuotannosta. Vanhempi patinoitunut versio DHL:llä tulossa. Kokohan näissä mahtava nykychronoihin verrattuna. Ei tuohon reiluun 38 mm valittavaa liikaa ole.

sturm5.jpg

Neuvostokelloissa se hyvä puoli, ettei hinnat vieläkään päätä huimaa. Alkaa tosin viime hetket olla. Hyvä esimerkki nuo titaaniset "ohjus" chronot. Muutama vuosi taaksepäin sai parilla satasella valita. Nyt menee pitkästi toisella tonniluvulla. Näitä tosiaan saa vielä huollettuna perus Seiko 5 hinnastolla: Käynti tosin Seikon prospexia tarkempaa ja bezelitkin on linjassa ;)


Ensimmäinen mekaaninen chrono omassa kokoelmassa.

Edit. Nopeaan tuli saksasta:
20210722_183320.jpg
20210722_184124.jpg
 
Viimeksi muokattu:

McCone

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
80
Nyt alkoi eeppinen odotus, tulin yllättäen tilanneeksi saksalaisen (Sinn) ja ranskalaisen (Yema) automaatin rinnalle sveitsiläisen: Epos 3427
Niin kai se on että ei kahta ilman kolmatta ja ilmeisesti aina yksi sveitsiläinen joukkoon mahtuu.
 

McCone

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
80
Nyt alkoi eeppinen odotus, tulin yllättäen tilanneeksi saksalaisen (Sinn) ja ranskalaisen (Yema) automaatin rinnalle sveitsiläisen: Epos 3427
Niin kai se on että ei kahta ilman kolmatta ja ilmeisesti aina yksi sveitsiläinen joukkoon mahtuu.
Ja sieltähän tuli ilmoitus että kuriiri lähtee kiikuttamaan pakettia jonka pitäisi olla perillä jo huomenna. Tosin jossain välissä hoidettava alv:n maksuhommat joten saa nähdä miten ne järjestyy ja milloin oikeasti paketti on vastaanotettu. Fedex on kuriirina, itsellä ei ole kokemusta siitä miten heidän kanssaan nämä alviasiat hoituu.
 

anchor

Uusi jäsen
Liittynyt
10.3.2021
Viestit
8
Omasta valikoimasta puuttuu kronografi. Budjetti kellohankintoihin on tällä hetkellä tiukoilla mutta pakko sellainen on nyt saada.

Seagull 1963 siis lähti tilaukseen. 40mm, safiirilasi ja swan neck. Can't wait!
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
837
Odotellaan maksuohjeita, lisätietoja ja hintoja kellokauppiailta.

Maksuohjeet hukassa parilla rannekkeen myyjällä. Pyytänyt tarkkoja mittoja ja samalla tarjousta. Molemmat ajattelin joulun kunniaksi tilata. Nyt ei ollut tarkoitus ostaa ihan halvinta vaan satsata kerrankin laatuun tällä saralla. Hinnasta ja mitasta pääsimme yhteisymmärrykseen. Maksutietoja/alennuskoodia, jolla saa tilauksen sovittuun hintaan kysyessä lyötiin radiohiljaisuus päälle. Annetaan vielä joulukiireiden takia armoa kauppiaille.

"Odotan aktiivisesti" yhteydenottoa myös parilta kellokauppiaalta. Ihan AD-tason yrityksiä, sellaisia merkkejä kyseessä mitä ei tarvitse jonottaa. Muutaman vastaamattoman puhelun jälkeen tuli täytettyä netin kontaktilomake ja laitettua sähköpostia.
- Ensimmäiseltä kauppiaalta kyselin ohjeita tehdasrannekkeen tilaukseen. Mitään vastausta en ole saanut.
- Toiselle kyselin toimitusmahdollisuutta varastossa olevalle kellolle: "Rahat tilille ja kello postiin - koska korona". Ei mitään vastausta tästäkään. Tätä lämmittelin vielä pariin kertaan perään, vaan ei vastausta kuulunut sittenkään. Vuoden päivät sitten viestiä ensimmäisen kerran laitettu. Hätäisempi kaveri olisi ehtinyt jo vastata.
 
Viimeksi muokattu:


Viimeisimmät keskustelut

Uusimmat ilmoitukset

Jäseniä paikalla

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 571
Viestit
64 589
Jäsenet
6 960
Uusin jäsen
Deepforest77
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös