Fiilikset FinWatchStrap-hihnoista

Bug85

Uusi jäsen
Liittynyt
27.4.2021
Viestit
2
Aika vähän näyttää olevan kirjoituksia erilaisista kellojen rannekkeista, niiden materiaaleista tai valmistajista. Tässä hieman omia kokemuksia FinWatchStrap - Handmade in Finland:n rannekkeesta, jonka tilasin omaan Omegan Moonwatchiini sekä hieman sen vertailua toisen valmistajan rannekkeeseen.

Lähdetään liikkeelle alusta eli kellon hankinnasta. Ostin kellon uutena viime vuoden marraskuussa, ja heti alusta pitäen oli selvää että haluan siihen nahkarannekkeen, koska käytössä olevan TG:n Carrera ajaa on myös teräsrannekkeella ja safiirilasilla varustettuna kestää vähän kovempaakin käyttöä kuin tämä Omega. Siten siinä voi hyvinkin olla nahkaremmi. Ihan ensimmäiseksi halusin kelloon ruskea alligaattorin nahkasta (kts. viimeinen kuva) valmistetun tekeleen. Päädyin tilaamaan sen Ranskasta. Perhossoljella varustettuna hintaa tuli vajaa 150€, ei paha. Ensifiilikset rannekkeesta olivat ihan jees, mutta nahka oli uutena todella jäykkää ja käytössäkään ei ole valtavasti pehmennyt. Ranneke sopii kuitenkiin Spedeen hyvin.

No nälkähän kasvaa syödessä, ja tuossa kuukausi sitten alkoi tehdä mieli vähän erilaisempaa hihnaa. Googlailun ja työkavereiden suositusten perusteella päädyin FinWatchStrapin sivuille ja olin kerrasta myyty. Lisäksi kaverit mainostivat nahkan laatua ja pehmeyttä. Loppu onkin sitten historiaa eli uusi ranneke tilaukseen. Tällä kertaa ei kuitenkaan alligaattoria vaan strutsin nahkaa - tarkemmin sanottuna vielä jalan nahkaa, jossa kuvio aika omintakeinen. Väriksi myös hieman poikkeava, Stone Grey (WO Bone). Lisäksi ehdottomina vaatimuksina olivat punainen alcantara-vuori, punaiset reunat sekä Omegan-perhosklipsi. Näytti kuvissa hyvälle, mutta suurin yllätys oli rannekkeen ja nahkan pehmeys. Aivan mielettömän mukana ranneke kädessä, vaikka nahka on paksua ja kohtuu karkeaa. Työnjälki on hyvää, hieman ruffimpaa kuin ranskalaisessa nahkassa, mutta mielestäni jopa parempi näin. Lisäksi työkaverit kehuivat nahkan patinoituvin hienosti, se jää toki nähtäväksi.

Plussana toki, että saa tukea kotimaista käsityötä. Ainakin itse tulen tästä lähtien ostamaan rannekkeet tuolta. Suosittelen.


IMG_20210427_101236.jpgIMG_20210427_101244.jpgIMG_20210427_101241.jpgIMG_20210422_172055.jpgIMG_20210422_172122.jpgIMG_20210422_171128.jpg
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
837
Näitä juttuja lukiessa on hyvä tietää, että FinWatchstraps hand made in Finlandilla on kamppis, jossa arvostelulla nettisivuilla saa kirjoittaja 50 euron lahjakortin. Veikkaan, että ylläoleva pitää siis sisällään maksettua sponsorisisältöä.

Ajattelin itsekkin sen hyödyntää, mutta en markkinabuffia tänne varmaan spämmää. Voisin myös kokeilla täyttyykö tällä postauksella lahjakorttirajat. (Raportoin/muokkaan myöhemmin)

Itse tilailin IWC:n rannekkeen claspilla. Haussa oli sailcloth tyylin ranneke 21 mm lugivälillä. Kriteerinä oli vettä ja hikeä kestävä ranneke. https://www.finwatchstraps.com/prod...rap-for-iwc-watch?_pos=1&_sid=d1de3d040&_ss=r

Pari kommenttia sanoa.
-Ranneke rakenteeltaan robusti. Vaati pehmitystä todella kauan. Eli ensivaikutelma ranteessa karuhko, mutta viikon kahden jälkeen helpottaa. Ei varmaan vieläkään täysin sisäänajettu.
- Claspin keston näyttää aika, jos tilaisin uusiksi, olisin kahden vaiheella perinteisen soljen ottamiseksi. Uutena claspi yhdistettynä todella jäykkään rakenteeseen otti hieman rannetta vasten, tämä helpotti ajan kanssa. Huomannut myös, että toiseen omista kelloista, ranneke kannattaa asentaa väärinpäin, niin ei paina ranteeseen. (Kuvassa Tissotissa väärinpäin. Pehmityksen jälkeen kääntänyt oikein.)
-Itsellä rajavaiset kokemukset Claspirannekkeista, enkä osaa arvioida laatua tuon osalta. Kuusi kertaa kalliimpi tudorin ranneke yllättäen claspin osalta parempi. Tässä ei tuplalukitusta, eli tuon kitkan keston näkee sitten myöhemmin.
-Alennettuun hintaan, hyvä ostos. Täydellä hinnalla, ei varmaan pety, mutta kilpailua löytyy jo paremmin.
- Plussaa parittomat lugivälit valikoimassa.
- pieni miinus sille, että lenkit nukkaantuneet turhan joutuin kuten ylimmästä kuvasta näkee.

Mikä tässä rannekkeessa parasta on ehkä itse työnlaatu. Ompeleet ja rakenne on todella kestävää tekoa. Tällä hetkellä voimassa olevilla tarjoushinnoilla suosittelen.

.20210322_203518.jpg20210320_100640.jpg20210219_210051.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Bug85

Uusi jäsen
Liittynyt
27.4.2021
Viestit
2
No tuon 50€ alennuksen myötä nostin esiin tuota toistakin ranneketta, jonka tilasin ABPConceptilta eli hieman vertailua kehiin. Sen laatu on viimeistelyn osalta hyvää ja nahkan laatu oikein hyvää, mutta ranneke huomattavan jäykkä verrattuna tähän toiseen. On toki ajan kanssa pehmennyt, mutta edelleenkin kohtuu jäykkää kamaa.

Jos hintoja miettii niin hinnat ovat lähestulkoon samoja, jos speksit on vertailukelpoisia. Siinä suhteessa mielellään tilaan jatkossa suomessa, mutta toki tarjoukset ja hyvät bongaukset heräteostoksineen on eri asia :)
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
837
No tuon 50€ alennuksen myötä nostin esiin tuota toistakin ranneketta, jonka tilasin ABPConceptilta eli hieman vertailua kehiin. Sen laatu on viimeistelyn osalta hyvää ja nahkan laatu oikein hyvää, mutta ranneke huomattavan jäykkä verrattuna tähän toiseen. On toki ajan kanssa pehmennyt, mutta edelleenkin kohtuu jäykkää kamaa.

Jos hintoja miettii niin hinnat ovat lähestulkoon samoja, jos speksit on vertailukelpoisia. Siinä suhteessa mielellään tilaan jatkossa suomessa, mutta toki tarjoukset ja hyvät bongaukset heräteostoksineen on eri asia :)
Kyllä varmaan itsekin tulee toistekkin tilattua. Alkaa olla vaan rannekekokoelma sen verran massiivinen, että ei oikein järkisyin saa enää perusteltua itselle. Saattaa kesäloman aikaan tulla foorumin myyntipuolelle huippuedullinen rannekepaketti jos saa aikaiseksi.

Finwatchstrapsin kumirannekkeista jos jollakin kokemusta, kuulisin mielelläni.

Kotimaisista toimijoista jäi harmittamaan punavuoren ranneke. Tilailin 16 millisen nahkanaton aikanaan mittojen mukaan. Pian tilauksen jälkeen tuli viesti toiminnan lopettamisesta. Traserin kenttäkello kuoli, ennen kuin ranneke. Ranneke niin hyvä, että tekisi mieli ostaa sille kello ;)
 

Vanellus

Jäsen
Liittynyt
6.3.2020
Viestit
172
Itselläni on kymmenkunta ranneketta Finwatchstrapiltä ja pelkään pahoin, että ne eivät jää ainoiksi. Laadukas vintagenahkaranneke on mainio valinta kelloon kuin kelloon!

Kuvassa mainio paksunahkainen, joka alkaa hiljalleen oleentua ranteeseen.
93FC2ED8-F572-4030-9608-D14D2391B38D.jpeg
 

Tapio

Uusi jäsen
Liittynyt
29.1.2019
Viestit
57
Minulla hajosi Tudorin BB Chronon nätti nahkaranneke noin 250 käyttöpäivän jälkeen. Uusi olisi maksanut 300-600€, mutta Finwatchstraps värkkäsi uuden ja minusta oikeastaan paremman eli robustimman hintaan 110€ (miinus nyt 50€, vai??? Heh). On jo kestänyt pitempään eikä mitään kulumisen merkkejä.
Tudor_Strap.jpg
 

Frogman

Uusi jäsen
Liittynyt
8.8.2019
Viestit
46
MIullakin on positiivisia kokemuksia, vaikkakin omistan vain yhden rannekkeen.
 

KewA

Uusi jäsen
Liittynyt
31.12.2019
Viestit
15
Onko kellään kokemuksia Finwatchstrapsin Ammo Vintage -nahkarannekkeista? Hieman himoittelisi hankkia tuollainen Lacon pilottikellooni. Valmistettu siis mm. Sveitsin armeijan ylijäämätavarasta, kuten nahkaisista ammuslaukuista.
 

Finnish Joe

Uusi jäsen
Liittynyt
27.10.2020
Viestit
73
The quality is absolutely phenomenal, the service is slow but still the end result is the most important and that is brilliant!.
 

Erik V

Uusi jäsen
Liittynyt
15.8.2021
Viestit
7
Olen tilannut Finwatchstrapsiltä muutaman rannekkeen. Viimeisin on paksua nahkaa (Wickett & Graig) oleva hieno ranneke Breitling Chronomatille. Tämän ranneketyypin kehutaan sopivan erityisesti painaville kelloille ja hyvin se toimiikin. Myös väri osui mielestäni kohdalleen. Kesäajasta huolimatta (tai kenties sen takia) toimitus kesti vain muutaman päivän.

DSC_3855.jpg
DSC_3802.jpg
 

Vanellus

Jäsen
Liittynyt
6.3.2020
Viestit
172
Sain viimein kokeiltua, miten Finwatchstrapsin nahka istuu SARB035:een. Aika hyvin, teräs tuskin palaa.

4D63182C-E6E5-4B26-A737-63319A51E857.jpeg
9AEDFEED-39E2-4D4C-9686-8E351FDA765B.jpeg
 
  • Like
Reactions: Len

Toolwatch

Jäsen
Liittynyt
21.3.2014
Viestit
119
Hain Longines legend diveriin nahkaranneketta ja kellofoorumin kautta päädyin kokeilemaan Finwatchstraps - Handmade in Finland ranneketta. Tilasin Badalassi Cognac rannekkeen vakiosoljella ja tavallisilla jousitapeilla. Hinta kuluineen oli n.90 euroa. Jousitapit pikalukituksella olisivat olleet +20eur ja ylimääräinen nahkakerros muistaakseni myös n.20eur lisää. Näillä lisäyksillä olisi päästy siis n.130 euron hintaan. Verrokkina samaan kelloon hankkimani Hirsch Liberty ranneke noin kaksi kertaa paksumpana ja vakiona jousitapit pikalukituksella maksaa n.50eur.

Finwatchstrapsin Badalassi -ranneke on mielestäni tyylikkään näköinen aina paketointia myöten. Ompeleet vaikuttavat laadukkaasti viimeistellyiltä. Nahka on pehmeää ja laadukkaan tuntuista. Olisin odottanut kuitenkin hieman vakuuttavampaa paksuutta tässä hintaluokassa. Toisaalta itse tilasin juuri tämän rannekkeen ja lisäkerros olisi ollut optiona. Muutenkin tilausvaiheessa voi vaikuttaa moneen asiaan ja muokata rannekkeesta juuri haluamansa. Palvelu on siinä mielessä yksilöllistä ja rannekkeet suomalaista käsityötä, joten hintaerolle alussa mainittuun Hirschiin löytyy mielestäni perusteet. Kokonaisuutena olen tyytyväinen ostokseeni ja voisin tilata toistekin.

Finnwatchstraps.JPG
Baudalassi2.JPG
Baudalassi.JPG
 
Viimeksi muokattu:

Erik V

Uusi jäsen
Liittynyt
15.8.2021
Viestit
7
Feelin' blue! Hankin vähän aikaa sitten Radon Captain Cookin nato-rannekkeella. Pikapuolin tilasin Finwatchstrapsin sinisen Horween-nahkaisen rannekkeen. Erinomaista laatua (sekä työ että pehmeä nahka) ja sopii mielestäni tähän kelloon erittäin hyvin. Hintakin on kilpailukykyinen verrattuna Radon alkuperäiseen nahkarannekkeeseen.
 

Liitteet

  • IMG-0898.jpg
    IMG-0898.jpg
    150 KB · Katsottu: 22
  • IMG-0901.jpg
    IMG-0901.jpg
    133,2 KB · Katsottu: 22


Viimeisimmät keskustelut

Uusimmat ilmoitukset

Jäseniä paikalla

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 571
Viestit
64 594
Jäsenet
6 961
Uusin jäsen
antpant
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös