Kellouutuuksia

kellopetteri

Uusi jäsen
Liittynyt
1.5.2019
Viestit
2
Baselworld 2019: First Look at the Incredibly Cool, Incredibly Retro Bulova Computron

BULOVA_COMPUTRON_BLACK_WRIST.jpg


https://wornandwound.com/baselworld...dibly-cool-incredibly-retro-bulova-computron/
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
1 215
Jos joku vähemmän uskottava valmistaja julkaisisi tämän kaltaisen kellon, haukuttaisiinko erään tunnetun mallin kopioksi? Sinänsä tämä näyttää ihan siistiltä 650e hintaluokkaan. 80 h käyntivara, silikonibalanssijousi, takalasi...

T127.407.11.041.00_1.png
 

samyel

Aktivisti
Liittynyt
23.7.2014
Viestit
584
Mietin tuota samaa kun näin kellon. Mutta tulin siihen tulokseen, että vaikka viitteitä Datejustiin on niin tuo on kyllä niin tyypillistä kellomuotoilua että menee ainakin minulle vielä läpi omana mallinaan. Suorat indeksit, simppelit viisarit. Hyvin tyypillinen koppa. Jos kyklooppi tuohon iskettäis niin se toki kääntäisi homagen puolelle :D

Kelpo speksit kyllä kellossa. Mahtaakohan olla vain metalliosia sisällä? Ballade ilmeisesti sisältää vain metallisia osia, joissain muissa Tissotin malleissa jotain on korvattu muoviosilla.

Jos joku vähemmän uskottava valmistaja julkaisisi tämän kaltaisen kellon, haukuttaisiinko erään tunnetun mallin kopioksi? Sinänsä tämä näyttää ihan siistiltä 650e hintaluokkaan. 80 h käyntivara, silikonibalanssijousi, takalasi...

T127.407.11.041.00_1.png
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
1 215
Koneistohan on tämä, https://watchbase.com/eta/caliber/c07-811

Ja kaikkitietävä Internet sanoo:
As a rule, if the (powermatic 80) caliber bears 23 jewels it should have a low friction plastic escapament. If it bears 25 may not. Those two jewels being the ones attached on the pallets.

Tuossa koneiston takapuolen kuvassa näkyy teksti "25 jewels". Onko tulkinta sitten näin suoraviivainen, en tiedä.
 

samyel

Aktivisti
Liittynyt
23.7.2014
Viestit
584
Kiitos infosta, tuohan vaikuttaisi tosi hyvältä. Tämä tai Longines (Conquest tai heritage-mallisto) on ollut harkinnassa divereiden rinnalle vähän siistimpänä kellona. Black Fridayn nurkilla saisi kelpo hintaankin.

En tiedä kuinka iso merkitys muoviosilla lopulta on, mutta voisi kuvitella että metalliosat kestää paremmin. Parista omistamastani Tissotista ei kyllä ole laadun puolesta ollut pahaa sanottavaa. Laadukkaita kelloja.
 

teppo teboil

Uusi jäsen
Liittynyt
12.2.2018
Viestit
49
Tarkoitus ei ole pilata kellon ostamisen iloa, mutta "plastic escapement" kai vielä joku aika sitten julistettiin äärimmäiseksi roskaksi kellopiireissä. Varauksella, että en tiedä puhunko edes samasta osasta.

Sistem51 kelloissa on muovinen "escapement" ja 90 tunnin käyntivara ja ilmeisesti tuo Tissotin 80-koneisto on hyvin lähisukulainen Sistem51-koneiston kanssa.

Watchguy esitti tylyn arvion muovisesta osasta Swatchissa:

"And here comes the real surprise – a plastic escape wheel and pallet fork. I haven’t seen anything like this in even the cheapest Chinese movements, and I think every self-respecting Chinese engineer wouldn’t want to put something like this into a movement. Only the Swiss dare to go where nobody has gone before, and manage to construct the crappiest mechanical movement ever made. Congratulations!"

https://watchguy.co.uk/review-a-trip-inside-the-swatch-sistem51-eta-c10111/

Itse olen sitä mieltä että Sistem51 on ok ja luotan Sveitsiläisiin insinööreihin ja kelloseppiin, että ovat suunnitelleet luotettavan koneiston jota aikovat käyttää pitkään tulevaisuuteen.
 

samyel

Aktivisti
Liittynyt
23.7.2014
Viestit
584
Nuo vähän selventää asioita. Yllättävää jos tuo 80 tunnin käyntivaralla varustettu Tissot on lähellä Swatchia. No, kai se on hyväksyttävä että ainakin isot ketjut pitää huolen että kalliimman pään kelloissa maksaa jostain muustakin kuin vain brändistä :)

Ilmeisesti vastaava koneisto on esim. Midossa tehty kunnon osilla (juttelin Suomen Kultakellossa aiheesta tuossa jokunen aika taaksepäin). Siksi tuo Tissot vähän yllättää kun ei hintaeroa hirveästi ole esim Multifortiin.
 

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
928
Swatch Group on vienyt pitkälle konsernikoneistojen kehittämisen ja valuttamisen eri merkeille. Midolla on todella kova hinta-laatusuhde tällä hetkellä uusissa automaateissaan ja oma suosikkini on Longines, joka saa konsernin sisällä aikaisessa vaiheessa parhaita koneistokehitysinnovaatioita käyttöönsä. Vieläpä järkevään kuluttajahintaan.

ETA:n osalta mulla on sellainen muistikuva, että myyntikielto loppuu tämän vuoden lopussa, vai oliko sittenkin ensi vuoden lopussa, jonka jälkeen Swatch Group voi halutessaan myydä tai vaikka lopettaa ETA:n koneistotuotannon. Siihen on ollut syynsä, miksi konsernin sisällä on pyritty pääsemään inhousen puolelle, Omega taitaakin olla jo täysin inhousessa ja Speedyjä lukuunottamatta master chronometer -luokitelluissa koneistoissa.
 


Viimeisimmät keskustelut

Jäseniä paikalla

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 568
Viestit
64 603
Jäsenet
6 961
Uusin jäsen
antpant
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös