Lystikkäät ostelijat!

Liittynyt
14.8.2019
Viestit
110
Nyt ymmärrän, miksi jotkut myyjät laittavat kelloloitaan myydessä yhteystietojen kohdalle "vain Yyvee".

Myyn nimittäin paria kelloa tori.fi:ssä ja täällä ja erityisesti tori.fi -ilmoihin tulee tietokoneelta lähetettyä tekstiviestiä, jossa joku ulkomaan pelle ilmoittaa ostavansa heti, jos otan sähköpostille yhteyttä johonkin eksoottiseen sähköpostiosoitteseen. Nyt on Stowasta tullut kuusi tekstiviestiä, mm. kaksi "Mrs. dandyltä", joka ilmoittaa haluavansa ostaa Stowa Flieger 40 -kelloni. Eräs jantteri olisi ollut jalomielinen ja maksanut rutkasti ekstraa, jos myyn hienon kelloni hänelle ulkomaille.

Onneksi minun myymäni kellot on näitä halvemman pään ajannäyttäjiä, voin vaan kuvitella minkälaisen ostokiiman herättää yön timoissa joku Panerai tai Rolex.:eek:
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
1 215
Myös suomalaisia huijareita liikkuu. Kaikki kontaktipyynnöt eivät ohjaudu Nigeriaan, vaan joku on Ruotsissa ja joku yrittää ihan perisuomalaisestikin kikkaa tyyliin "pitää tehdä Rolexista kaupat liikuntarajoitteisen veljen puolesta perjantai-iltana pankkien sulkeuduttua koska lento lähtee" - sitten tuloksena varmasti olisi aidon näköinen maksukuitti ja viikonlopun jälkeen kello ja rahat hukassa.
 
Liittynyt
14.8.2019
Viestit
110
Sitkee on toi Mrs. Rebecca Handy, 4 samansisältöistä viestiä pannu lähettäen tietokoneeltans:

"How long have you owned this watch what's your lowest price for it email me on [email protected] so we can talk about payment and delivery.Mrs Handy"
 

tinke

Jäsen
Liittynyt
17.10.2014
Viestit
110
Jos koronan aikana aikaa riittäisi, niin miksi et tekisi jotain höpö-höpö sähköpostiosoitetta ja alkaisit huijata huijaria?
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
840
Jos koronan aikana aikaa riittäisi, niin miksi et tekisi jotain höpö-höpö sähköpostiosoitetta ja alkaisit huijata huijaria?

Kyselee missä asuu - "vahingossa" postittaa kellon kaupunkiin jonka nimi riittävän lähellä. "Ei tuota englantia osaa niin hyvin". Hakiessa kissanruokapurkkia postikonttorista 800 kilometrin päästä ja mielellään naapurimaasta onhan pari päivää kiireessä huijaamatta muita. Kertoo vielä viestissä perään parin päivän viiveelle, että laittanut kaverin hakemaan kun ei saanut rahoja niin saa sopivan kilpailuasetelman.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.8.2019
Viestit
110
Minkähänlainen huijaus tällaisessa onkaan kyse:
Lähettääkö tositteen tilisiirrosta ja hinkuaa lähettämään kellon heti? Vai haluaako kenties minun lähettävän tilinumeroni?
 
Liittynyt
14.8.2019
Viestit
110
Tuonne tori.fi:lle on kyllä kaikenlaista sukankuluttajaa myös kirjautuneena. Yksikin kaveri olisi halunnut viidenkympin muistikampoihin parin viikon maksuajan. Käskin hakea pikavipin mielummin alan yritykseltä.
 
Liittynyt
14.8.2019
Viestit
110
Sama tyyli viestinnässä, mutta kieli vaihtui ja viesti tuli tori.fi:n kautta:

"Hei, onko artikkelisi edelleen ajankohtainen, jos kyllä, ota minuun yhteyttä sähköpostitse [email protected]"

Vastasin Evanalle, että laittaa puhelinnumeronsa niin soitellaan..
 

Maira

Administrator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
16.3.2013
Viestit
928
Tämän kaltainen toiminta on lisääntynyt kuin taikaiskusta kesäkuuhun tultaessa. Ylipäänsä näissä tavaroiden myynneissä pitää olla tarkkana sen suhteen, että fyrkka on todellakin tullut sisään. Lisäksi mulla on tiedossa pari tapausta, jossa Paypalilla on maksettu, jonka jälkeen on sitten laitettu tuote, mutta perään onkin saanut disputen. Tuote on mennyt ja rahoja on vaadittu Paypalin toimesta takaisin.
 
Liittynyt
14.8.2019
Viestit
110
Tämä kyseinen kello vaihtoi omistajaa käteisellä face-to-face sämpykahvien voimalla ja taisi jäädä hyvä mieli sekä myyjälle että ostajalle.
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
840
Menee ketjun kategoriaan tämä hyvin: Facebookin puskaradiossa joku kyseli kuolinpesän kellojen hinnan perään. Paikalle hyökkäsi kylän oma seppä ja näyttö oli sovittu. Epäilys heräsi ja laitoin YV:n perään myyjälle.

Kaksi kelloa oli löytyt omega ja certina, molemmat 50-luvulta todennäköisesti:

Omega ostajaehdokkaan mukaan feikki. Löysin itse saman ketjun netistä, jonka perusteella todennut. Ketjussa vedotaan taulun tekstiin, toisaalla verkossa myyty samalla taululla kovaan hintaan. Oma ammattitaito loppui kyseisen kanssa kesken. Jos feikki kyseessä, tarinasta päätellen todella vanha sellainen ja todella uskottava tietäen omistushistorian. Tämä saattoi olla arvotonkin, itse olisin ottanut varalta toisen mielipiteen.

Toinen tapaus mielenkiintoinen. Todella siistikuntoinen Certina samaa ikäluokkaa. Erillinen sekunttiviisari ja metalliranneke. Ranneke hajonnut, mutta itse kello näytti todella siistiltä. Ranneke oli tietenkin jäänyt romuna sepälle kun oli vaihdettu uutta nahkaa tilalle.

Tiedän, että huolto maksaa, mutta onhan tuo 40 euroa näistä aika tiukka tarjous varsinkin kun "feikkikellokin" olisi kellosepälle jäänyt.

Soittimien osalta huomannut kuolinpesien kuppauksen normikäytännöksi. Yli 2000 euron soittimia on ostettu sadalla eurolla. Vähän vaan tuntuu pienessä maaseutupitäjässä tämä touhu oudolta liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta.
 
Viimeksi muokattu:


Viimeisimmät keskustelut

Jäseniä paikalla

Ei jäseniä paikalla juuri nyt.

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 568
Viestit
64 604
Jäsenet
6 961
Uusin jäsen
antpant
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös