Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Uusia hankintoja

Arska

Jäsen
Liittynyt
30.11.2015
Viestit
113
Laittelin chrono24:ssa Itävaltalaiselle kauppiaalle kyssärin Breitlingistä: ”Has the watch been serviced?”, kaveri vastasi ”No service needed, watch working probably.”:D Veikkaan että häneltä pääsi kirjoitusvirhe ja tarkoitti ”perfectly” mutta nauroin vedet silmissä.
 

ROS

Uusi jäsen
Liittynyt
6.6.2019
Viestit
2
Tänään tuli hankittua Tag Heuer Link calibre 5 mustalla kellotaululla. Omaan silmään miellyttävä teräs ranneke. Kuvia en nyt saa liitettyä :(
 

Puhti

Aktivisti
Liittynyt
6.7.2016
Viestit
576
Uusin hankinta on Hamilton Khaki Field Mechanical. Innostuin tästä Khaki Fieldin versiosta, kun kyseessä on manuualivetoinen, 38 mm ja vain 9 mm paksu kello. Taulussa ja viisareissa miellytti silmää se, että ei ole käytetty mitään rusehtavaa vintagehenkistä lumea. Hyvät lähtökohdat siis.

Kun sain kellon, olin todella positiivisesti yllättynyt kellon laadusta. Mattamusta taulu on toteuttu todella terävästi. Kuoristakaan ei löydy mitään valittamista. Istuu mainiosti ranteeseen. Rannekkeen kuvittelin menevän vaihtoon, mutta sekin miellyttää nyt silmää ja tuntuu todella mukavalta. Kello tuntuu käyvän myös mukavan tarkasti, noin + 7 s. vuorokaudessa. Kyllä nykyisin saa monesti muutamalla satkulla todella hyvää vastinetta rahalle!
 

nouneim

Aktivisti
Liittynyt
1.6.2013
Viestit
541
Tuollainen tai tuon tapainen Hamilton oli joskus harkinnassa vaihtoehtona O&W MP:n kanssa. Jälkimmäisen sain kuitenkin todella hyvällä hinnalla lopulta. Ei ollenkaan pahan näköinen tuo.
 
Viimeksi muokattu:

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
530
Uutukainen SPB121J1 eli Seiko Alpinistin uusi versio. Nyt tässä on 70 tunnin käyntivaralla uusin 6R35 -koneisto, kyklooppi safiirilasissa ja lasipohja. Lisäksi kello on siirtynyt Prospex-sarjaan, josta uusi logo tullut tauluunkin. Kun vertaa tuotannosta poistuneeseen SARB017-malliin, on hinta pompsahtanut maltillisesti päivityksen myötä.

 

Gonzales

Uusi jäsen
Liittynyt
7.2.2020
Viestit
1
Olin tilaamassa älykelloa, mutta tuttava ylipuhui kuinka mahtavaa on omistaa automaattikello, joten ostin halvimman mitä löytyi elämäni ensimmäiseksi automaatiksi, tarjouksesta 59€
spinnaker1.jpg
 

Arska

Jäsen
Liittynyt
30.11.2015
Viestit
113
Rolle huollossa, Breitlingistä hajos kone päivää ennen reissua!:mad: Tarttui paikallisesta Seiko-kaupasta ”Arnie” re-issue.
8CEDF59C-668B-4528-A7B6-51D32A15E3D6.jpeg
 

Arska

Jäsen
Liittynyt
30.11.2015
Viestit
113
Onko rymykin reissu tulossa vai miksi päädyit juuri tähän "sijaiskelloon"?
Budjetti oli 500€ ja tämä lähti 369€.
Jos jotain negatiivista tästä hakee, niin ajan muuttaminen on tehty hemmetin hankalaksi!:oops:
 
Viimeksi muokattu:

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
530
Grand Seikojen hienoja tauluja löytyy, kun vähän etsii, näköjään muitakin kuin se ensimmäisenä tunnistettava snowflake spring drive. Nyt vuorossa tällainen JDM-malli SBGR287. Perinteinen hyvin ja tarkasti käyvä 9S-sarjan automaattikoneisto 72h käyntivaralla, ranteeseen hyvin sopiva 37mm koko ja mainio viimeistely. GS:n tyyliin pintoja on kiillotettu paljon.
Laitan kiertoon kunhan olen tätä tarpeeksi käyttänyt, nyt voi varauksia jo ryhtyä tekemään ;)Tästä Zaratsu-kiillotuksesta Seikoa ja Grand Seikoa mainostetaan paljon, mutta opin itse vastikään, että koko sana on käännöstermi saksasta ja tekniikka ja koneet ovat alunperin niinikään Saksasta peräisin. Ensimmäinen Seikon 50-luvulla hankkima kiillotuskone oli Sallaz-veljesten tekemä ja koneen kyljessä luki "GEBR.SALLAZ". Saksalainen sukunimi Sallaz lausutaan suunnilleen "zarats". Sittemmin Seiko on vähän tuunannut tekniikkaa, mutta silti ollaan edelleen aika lähellä sitä mitä Sveitsissä kutsutaan mirror polish / black polish -termeillä (saksaksi käännettynä). Kyse on pienehköstä variaatiosta tekniikkaan joka pohjautuu samaan perusideaan 70 vuoden takaa. Nyt ei puhuta mistään tuhansia vuosia vanhasta japanilaisesta katana-miekkojen kiillotustekniikasta joka on vain parhaiden mestarien kautta siirtynyt sukupolvi toisensa jälkeen eteenpäin... vaikka ehkä niin halutaan ihmisten uskovankin. Käsityötä se kiillotuskoneen käyttö tässä prosessissa toki silti on.
 

tj86430

Jäsen
Liittynyt
6.1.2018
Viestit
183
Saksalainen sukunimi Sallaz lausutaan suunnilleen "zarats".
Tarkoittanee, että japanilaiset lausuvat sen suunnilleen noin?

Tai vielä todennäköisemmin, että japanilaiset lausuvat sanan, joka kirjoitetaan "zarats" samoin kun saksalaiset lausuvat nimen Sallaz?
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
530
Saksalaisittainkin ääntäen se eka s on vähän z. Loput on sitten "lost in translation".
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
530
Sarjassamme kelloja, joista tulee hyvä fiilis: Marinemaster 300 sbdx001. Varsinainen, tämän sarjan alkuperäinen tool watch-möhkäle - kuka niitä takakansia kaipaa? Ja toisaalta miksi muiden valmistajien 600m ja 1000m spekseillä myytävät kellot tuntuvat usein jotenkin epäuskottavan heppoisilta tämän rinnalla?
Tuo marinemaster-teksti pitää tietenkin taulussa lukea, nykyinen prospex -brändäys tasapäistää mallin tavanomaisempien prospex-sarjan kellojen rinnalle.
Luotettava ja hyvin tehty 8L35 -koneisto on kellon konstruktion vuoksi vaikeasti nähtävissä jossain kopan sisällä, mutta riittää kun tietää että siellä se sykkii.


 
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös