Aikalainen

Uusi jäsen
Liittynyt
23.3.2013
Viestit
87
Leijona on Suomen suosituin kellomerkki (brändi). Ei ehkä kelloharrastajien piirissä, mutta muutoin. Mielestäni jokaisella kelloharrastajalla tulee olla vähintäin yksi Leijona, ihan perinnetietoisuuden vuoksi. Minulla on yksi, vintage:

http://kelloblogi.blogspot.fi/2012/03/kirpputorin-vintage-leijona.html

Samalla tulin paljastaneeksi henkilöni nimimerkin takana. Ei se mitään, sillä ostin myös vaimolleni Leijonan:

http://kelloblogi.blogspot.fi/2012/05/kissa-kuutamolla.html

Ja juhlakellon myös tyttärelleni:

http://kelloblogi.blogspot.fi/2014/01/nelikulmainen-leijona.html

Nykyisellään brändi ei ehkä anna aihetta teknisiin hifistelyihin tai desingvertailuihin, mutta tarinansa on jokaisella Leijonallakin. Kerro omasi.
 

jarski

Uusi jäsen
Liittynyt
23.2.2014
Viestit
1
Leijonan ajoittaminen

moi kellohullut :)

olen perinyt vaarieni ja isäni vanhoja kelloja. Leijonat yllättäen hyvin edustettuina tässä ryhmässä. ja ostinhan itsekin yo-lahjakseni -95 Leijona kronon.

pari perityistä näyttäisi -50/-60 luvun tyylisiltä mutta tarkempaa tietoa en niistä osaa etsiä. osaako joku muu?

tarkennus: "ajoittamisella" haen siis valmistusvuotta.
 

pasiz

Jäsen
Liittynyt
11.9.2013
Viestit
465
Vs: Leijonan ajoittaminen

Näkemättä menee arvailun piikkiin.
 

Uhren

Uusi jäsen
Liittynyt
6.3.2014
Viestit
17
Vs: Leijona

Vähän täydennystä Leijona tietouteen:
Perinteikäs Leijonahan on kiinalaistunut/sähköistynyt lähes täysin, mutta mekaaninenkin löytyy edelleen, kiinankiukaalla varustettuna, on sekin jotain.(Juhlamalleissa oli joitain sveitsimekaanisiakin)

http://www.kellopuoti.fi/Leijona-Vedettaevae-rannekello-5020-1331




http://fi.wikipedia.org/wiki/Leijona_%28tuotemerkki%29

http://www.leijonakellot.fi/leijona-kellosta/

http://www.leijonakellot.fi/app/product/list/-/id/1

http://www.perkko.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/leijona-kello-100-vuotta

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/leijona-kello-100-vuoden-ikaan/154091/

http://www.korukeisari.fi/category/222/leijona-100v-juhlakellot

PS: Itselläkin 1 mekaaninen, rippikello kaukaa jostain...toimii edelleen - joskus ranteessakin - ja yksi kvartsi, appiukon jäämistöä,olen pitänyt senkin laatikossa ajokunnossa.
 

Kellox

Jäsen
Liittynyt
5.10.2013
Viestit
166
Vs: Leijona

Uhren sanoi:
Itselläkin 1 mekaaninen, rippikello kaukaa jostain...toimii edelleen - joskus ranteessakin - ja yksi kvartsi, appiukon jäämistöä,olen pitänyt senkin laatikossa ajokunnossa.

Jep, Ilmottaudun parin Leijonan omistajaksi. Leijonahan on kansanperinnettä tavallaan ja siksi mielestäni jokaisen kelloja harrastavan kokoelmista pitäisi löytyä ainakin yksi Leijona. Tietty, sehän on makuasia katsooko Leijonat säilyttämisen arvoisiksi kelloiksi. Minulla on Lejona nauris sekä uudempi quarz safiiri. Vastaan on tullut myös niitä henkilöitä joiden mielestä Leijonat ovat aivan pelkkää kuraa, kelloja joita ei ranteeseen laittaisi, mielummin vaikka ilman.
 

kanikune

Kelloista innostunut
Liittynyt
10.3.2013
Viestit
923
Vs: Leijona

Vanhoissa Leijonissa on käytetty hyvälaatuisia kaliibereja.
Varmaan suurimmalta osalta huonot tuntemukset nykyaikana tulevat huoltamattomista koneistoista, jotka käyvät miten sattuu.

Kyllä näittenkin arvotus kääntyy vielä nousuun.
 

kanikune

Kelloista innostunut
Liittynyt
10.3.2013
Viestit
923
Vs: Leijonan ajoittaminen

Jos koneiston kaliiberi tiedossa, sen perusteella saa jo hieman osviittaa aikakaudesta.
 

KIBkellofani

Jäsen
Liittynyt
25.6.2013
Viestit
328
Automaattikoneistoiset LEIJONA:t

Onko aidon Leijonan, jossa jellonan kuva ja vedettiin käsin, automaattikoneistolla Swiss Made kiinnostunutta keräilyporukkaa. Ostin ensin vintage Omegoita, mutta tuli liian arvokkaaksi ja ainakin nämä pari ostamaani automaattileijonaa ovat ihan ok ja käyvät winderissä ( kokeilumielessä ) jotakuinkin tarkasti.
Any soulmates? With knowledge.
 

Vayrymat

Jäsen
Liittynyt
11.5.2013
Viestit
399
Vs: Automaattikoneistoiset LEIJONA:t

http://kellofoorumi.com/index.php?topic=1768.0

Minulta löytyy yksi vintage leijona: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&AS_1130
 

profiili

Uusi jäsen
Liittynyt
24.4.2016
Viestit
2
Vs: Leijona

Isoisoäitini Leijona vuodelta 1927.

Vetonuppi ei liikkunut ja sisältä kuului kolinaa, joten avasin takakannen. Rattaan ruuvi näyttäisi olevan poikki.

Mitään rahallista arvoa tällä tuskin on, mutta tuntuisi tyhmältä heittää poiskaan, kun kello on kuitenkin jo 89-vuotias.
 

Liitteet

  • 20160821_092652rsz.jpg
    20160821_092652rsz.jpg
    372 KB · Katsottu: 148
  • 20160821_092524rsz.jpg
    20160821_092524rsz.jpg
    439,7 KB · Katsottu: 137

anttonst

Uusi jäsen
Liittynyt
25.9.2017
Viestit
4
Vs: Leijona

Torissa on myynnissä Leijona n.50 luvulta sveitsiläisellä automaattikoneistolla. Myyjän mukaan käy hyvin ja ajallaan.

Minkä arvoiseksi veikkaatte tuon ikäisen kellon? Pyyntihinta on 75€. Eikä kello ole lähelläkään uuden veroista.
 

Szanne

Uusi jäsen
Liittynyt
11.3.2019
Viestit
5
Kelloharrastukseni ei ole mitenkään laaja ja laatukelloinen. Siitä huolimatta edesmenneeltä isäpuoleltani saamassani Leijona-kellossa on sitä jotain. Suhteellisen komean näköinen, vaikkakin on kvartsikello, mutta sitä on kuitenkin mukava kantaa kunnialla siihen liittyvien muistojen takia. Ehkäpä kaipaankin kelloissani eniten sitä tunnetta kaiken hienon mekaniikan yläpuolella. Vintage-kelloja siten vain etsintään.
 

EVK

Jäsen
Liittynyt
22.4.2015
Viestit
148
Kelloharrastukseni ei ole mitenkään laaja ja laatukelloinen. Siitä huolimatta edesmenneeltä isäpuoleltani saamassani Leijona-kellossa on sitä jotain. Suhteellisen komean näköinen, vaikkakin on kvartsikello, mutta sitä on kuitenkin mukava kantaa kunnialla siihen liittyvien muistojen takia. Ehkäpä kaipaankin kelloissani eniten sitä tunnetta kaiken hienon mekaniikan yläpuolella. Vintage-kelloja siten vain etsintään.
Tärkeintä on tunne. Esmes minulla on äitini vanha Roamer pienen pieni naisten kello. Äiti 81v. Sai sen isältään rippi lahjaksi. Huollettu ja käy hyvin. Voi vain miettiä millä pieteetillä silloinkin niitä tehtiin. Suhteellisen uskomatonta. Viikonloppu käyttö kellona 60 luvun alun Omega Seamaster,sekin huollettuna. On uskomatonta tuntea se historian havinan tunne. Ja huippuna pelit toimivat aivan loistavasti arki=jokapäiväisessä käytössä,ajan näyttäjinä. Siksihän niitä silloin valmistettiin.
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
1 213
Jännä julkaisu. Voutilaisen kontribuutiosta ei hirveän tarkasti tuossa tai muussa netistä löytyneessä materiaalissa kerrottu, konsultoiva rooli voi olla mitä vain laidasta laitaan. Perusmallien hintaluokka menee SUF:n tasolle, mutta SUF:n Soprod A10 taitaa olla hieman parempaa tasoa kuin Leijonaan valittu Sellita SW200. Leijona-kelloissa koneistoa ei ilmeisesti tuunata juurikaan ja kronoa lukuunottamatta (jossa koneisto on pykälää parempi) ei se ole myöskään näkyvillä lasisen takakannen alla.
SUF kronossa sitten taas on parempi Lemania ja enemmän tuunattuna joten hintakin on reilut 50% korkeampi kuin Leijona-kronossa.
Jotenkin minusta tuntuu, että oletettu asiakaskunta näissä on kuitenkin aika päällekkäinen: Suomeen suunnattuja kahden ja puolen tonnin sveitsiläiskoneistoisia kelloja vahvoilla Suomi-kytköksillä. Ja saahan noita Voutilaisen tehtaan dialeja toisaalta myös SUF-kelloihin ;)
En tiedä, millaisia myyntimääriä Perkko näille on miettinyt mutta toivotaan että tekevät kauppansa. Suunnilleen saman tasoisia mikrobrändejä vastaavilla koneistoilla tuntuu vaan nykyään olevan aika helppo tuottaa kickstarterien ym nettipalveluiden kautta ja vielä vähän halvemmallakin.
 

arbit

Aktivisti
Liittynyt
28.2.2014
Viestit
1 010
Kyse ei tosin ole kuten ei milloinkaan kelloissa pelkästä koneistoista, vaan kelloissa on aina muotoilu, materiaalit ja ja viimeistely asioita, joilla tuossa hankkeessa on menty osin muu kuin koneistä edellä.

Jos koneisto olisi jokin hyvin arvokas, kellojen hinta olisi korkeampi, nythän se on käsityöpainotteisena kilpailijoihinsa verrattuna periaatteessa edullinen. Koneistot puretaan ja kasataan ennen toimitusta, ollaan vahvasti käsityön parissa siinäkin.

Moni maailmanmerkkihän luottaa myös Sellitaan. Joskaan kaikilla merkeillä ei ole niiden tasalaatuisuutta varmistettu purku ja kasaus, päätellen maineista.

Voutilaisen osuus on ollut viilata historiallisten mallien pohjalta luodut suunnitelmat toimiviksi ja kuoret, taulut tulee hänen pajoiltaan, ja kokoonpano tapahtuu myös kuoritehtaalla. Eli kyse on eri tyyppisestä kellosta kuin massatuotetut perus-sveitsiläiset.

Juuret, muotoilu ja viimeistely sekä matskut varmaan ovat olleet syynä mm. siihen, että ruusukultainen LE-versio menee kuin kuumille kiville jo ennen myyntiin saapumista.
Jos tuotantokellot ovat edes lähes niin hienosti viimeisteltyjä kuin prototyypit, on brändi laatukilpailussa vahvoilla.

Brändin uusi tuleminen takaisin maailmanluokkaan mekaanisessa kisassa on toki pitkän matkan juoksu - ei spurtti. Nytkin tiimi on tehnyt töitä vuosikausia ja jatkaa sen tekemistä. Ennustan, mutta erityisesti toivon, teknisesti, esteettisesti ja muutenkin upealle suomalais-henkiselle sarjalle ja merkille menestystä.
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
1 213
Jäsen arbit puhuu vakavasti - taidan laittaa LE:n ennakkotilaukseen.
 

Puhti

Aktivisti
Liittynyt
6.7.2016
Viestit
697
Arvostan, että Leijona on lähtenyt tällaiseen projektiin ja nostanut riman korkealle. Silti muhun nämä kellot eivät vetoa. Leijonalla on toki kunnioitettava historia, mutta nämä kellot ovat mulle liian historiattomia eikä desingkaan iske. Kun samoissa hintaluokissa on tarjolla vaikka Speedmasteria tai El Primeroa niin kovin paljoa ei tarvitsisi näitä pohtia. Toki kyse on ihan siitä mitä arvostaa ja perusteita on uusien Leijonienkin arvostamiselle.
 

NoboKlok

Uusi jäsen
Liittynyt
12.10.2019
Viestit
1
On kyllä omaan silmään todella upea tämä Urho chrono. Liian arvokas tosin omalle budjetille.
 


Viimeisimmät keskustelut

Jäseniä paikalla

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 568
Viestit
64 597
Jäsenet
6 961
Uusin jäsen
antpant
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös