Omat vintage-löydöt

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
839
Lisää neuvostotuotoksia:
20210723_070759.jpg

Edit: Siviilimalli, tosin vanha sellainen. Tovin kaiveli noita aitoja sotilasmalleja, vaan nostin kädet pystyyn. Tuntuu olevan sellaisia viidestä kellosta kasattuja tai vaihtoehtoisesti hinnat taivaissa.

Jälleen kerran ei varsinainen löytö. Eli hinta hieman kovempi kuin ryhmissä myynnissä olevat. Piti laskea jokin arvo huollolle ja pitkälle takuulle. Kyseinen kauppias tosin laitto kaupanpäällisinä tavaraa pyytämättä hintaeron verran, mikä aina positiivinen yllätys. Pari parempaa Riosia oli matkassa ja laadukas irtosolki. Tuli tuon pukukellon kanssa takuu jo testatuksi ja homma meni erinomaisesti.

Vuorokauden testin jälkeen käynti todella tarkka. Taulun patina ja painikkeiden kevyt suojaruoste myös antaa mukavasti luonnetta. Lume tosin on enää muisto tässä kellossa.
 
Viimeksi muokattu:

Pikseli

Uusi jäsen
Liittynyt
15.10.2020
Viestit
39
Onkos kenelläkään tietoa tällaisesta Omegasta tai sen iästä? En ole aiemmin kohdannut vastaavaa taulua, taulu on väriltään kullan ja ruskean sekoitus. Takakantta en saa auki sitten millään joten sisään en pääse katsomaan. Kannessa ei näytä olevan selkeää lovea josta napsauttaa kansi auki._DSC36263.jpg
 

Crystron

Jäsen
Liittynyt
6.8.2015
Viestit
311
Onkos kenelläkään tietoa tällaisesta Omegasta tai sen iästä? En ole aiemmin kohdannut vastaavaa taulua, taulu on väriltään kullan ja ruskean sekoitus. Takakantta en saa auki sitten millään joten sisään en pääse katsomaan. Kannessa ei näytä olevan selkeää lovea josta napsauttaa kansi auki.katso liitettä 20052
Jonnekin 30-luvun suuntaanhan tuo designin puolesta vetää, koneiston sarjanumeron perusteella selviäisi tarkemmin. Valistunut arvaus koneistotyypistä voisi olla 38.5 tai johdannainen, mutta ei tokikaan varmaa.
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
839
Aikanaan autonperäkirpputorilta ostettu. Vuosikaudet kävi ja toimi hyvin kunnes luovutti.

Huoltaja meinasi olla hukassa. Sepät arasteli 30-päivän käyntivaralla olevan avaamista. Eläköitynyt kelloseppä otti projektiksi ja tästä tuli nyt hyvä:

20220422_100200.jpg
Alkaa sepät olla siinä iässä, että seuraavan huollon tullessa ajankohtaiseksi, saattaa tekijää joutua metsästämään.
 
Viimeksi muokattu:

nouneim

Aktivisti
Liittynyt
1.6.2013
Viestit
557
Onkos kenelläkään tietoa tällaisesta Omegasta tai sen iästä? En ole aiemmin kohdannut vastaavaa taulua, taulu on väriltään kullan ja ruskean sekoitus. Takakantta en saa auki sitten millään joten sisään en pääse katsomaan. Kannessa ei näytä olevan selkeää lovea josta napsauttaa kansi auki.katso liitettä 20052
.
Joissakin taskukelloissa on kierrekannet. Ainakin Amerikkalaisissa kelloissa kierrekannet ovat yleisiä, tästä en suoraan osaa sanoa mitään varmaa.

Joissakin takakantta ei edes ole, vaan koneistoon pääsee käsiksi etukautta.
 

Koistinen

Aktivisti
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
839
Vuoden päivät sitten Mathey-Tissot merkistä innostuin chronojen kautta. Niiden hinnat vaan karanneet oman maksukyvyn ja -halun yläpuolelle. Vähäni myös katsellut sukeltajia kun siro vintage-sukeltaja ollut haaveissa. Katse kääntyi kohti unohdettuja merkkejä kun tunnetuilla pyynnit karanneet sellaiselle tasolle, että on sama ostaa uutta. Useamman kerran ollut lähellä tilata Baltic tähän nälkään.

Hinnoittelu tuntuu olevan todella levällään merkillä. Valtaosa näistä näytetään myyvän ihan Vintage Tissottina. Lisämausteen tuo myös tilanne jossa uus-tuotanto chronoja saa muutamalla satasella ja alkuperäiset huitelee kymppitonnissa. Chronossa muutama sukeltaja liikkunut jopa pitkälle yli tonnin hinnoilla. Osa myydään taas muutamalla kympillä ebayssä.

DSC_1422~2.JPG
Muutaman päivän ollut nyt ranteessa ja ihan mukava lisä tämä omaan kellokaappiin on. Liian pienenä moni hylkää, mutta kyllä siro koko luo kelloon enemmän monipuolisuutta kuin rajaisi käyttöä.
 
Viimeksi muokattu:

Mando

Uusi jäsen
Liittynyt
9.10.2021
Viestit
38
Mulla heräsi muutama vuosi sitten ajatus hankkia omalle isälle lahjaksi syntymävuoden kello. Tarjolle tulikin syntymävuoden ja samalla oikean kuukaudenkin UMF Ruhla, jossa originaali pakkaus ja takuukortti. Kortissa oleva syyskuu - 54 leimahan ei tietenkään ole sama kuin valmistus ajankohta, mutta riittävä detaili täyttämään ajatuksen.

Kello vaikutti käyttämättömältä, mutta käynti oli heikkoa. Tätähän tuskin oli koskaan huollettu.
Yhteys luottoseppään, kello postiin ja odottelemaan.
Onnekseni olin hankkinut tämän hyvissä ajoin ja aikaa oli laitattaa kello käyttökuntoon.

2-3 viikkoa ennen syntymäpäiviä sainkin sitten sen takaisin kello huollettuna ja käyttövalmiina.

Lahjan saajan reaktiosta päätellen, osui ja upposi

Tuossa vielä kuvat löydöstä.


 

-mek-

Jäsen
Liittynyt
2.10.2022
Viestit
187
Isän rippilajaksi saama Alpina, malli ilmeisesti Standard, 1950-luvun puolivälistä. Aika murheellinen on kunto kovan käytön jäljiltä. Kuori on niin rupinen, ettei tuosta hääviä saisi, vaikka osat ja tekijä löytyisikin. Taloudellisesti ei mitään järkeä, kun parilla sadalla saa paljon siistimpiä, huollettuja ja toimivia Alpina Standardeja.

Pari 1960-1970 -luvun vaihteen Timex vetokelloa olisi myös. Toinen kävi vielä 1980-luvun alussa, mutta ne lienevät alun perinkin niin halvalla tehtyjä, että taidan jättää nekin samaan laatikkoon.
2c3cc4680b81ac69e0d85926e0218eb9.jpg
c92f85a3cb3b66f8c4a6a8f7feacdf12.jpg
 

LKatajisto

Uusi jäsen
Liittynyt
5.3.2020
Viestit
92
Tuli tällainen melkein romu huudettua yön pimeinä tunteina. Kruunu ei selvästi kuulu kelloon ja vedettäessä koneisto heiluu hieman. Positiivista on hieno taulu ja pysyy vintageksi hyvin ajassa.

DSC08357.jpeg
 

Vintagegear

Uusi jäsen
Liittynyt
12.6.2023
Viestit
1
Ensimmäinen postaus tällä foorumilla minulla:

Pikkuinen Omega noin 30 -luvulta. Kaliberia en muista, olisiko T-17. Romulaatikkolöytö. Hyvin käy huollon jälkeen. Huollettu Joensuun Kelloahjossa. En tiedä, onko näitä art deco -Omegoita hirveän paljon Suomessa. Ei ole kovin paljon tullut vastaan, ainakaan itselläni.

pikkuomega-2.jpg
 


Viimeisimmät keskustelut

Uusimmat ilmoitukset

Jäseniä paikalla

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 568
Viestit
64 596
Jäsenet
6 961
Uusin jäsen
antpant
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös