Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Sinn

samyel

Jäsen
Liittynyt
23.7.2014
Viestit
395
Tykkäyksiä
18
#61
Mukava jos oli apua! On kyllä erittäin hyvä tuo Sinn. Tämä valjoux-koneistoinen nyt roikkuu ranteessa eikä ole kyllä hassumpi tämäkään. Ranneke tässä on parempi kuin Sinnin kumpikaan. Muutoin hyvin tasavertaiset kellot ainakin minusta. :)

Edit: Sinn tuntuu toki kovempaa käyttöä kestävältä.

(Pahoittelut off topic -kuvasta Sinn-ketjussa)

 
Viimeksi muokattu:

WIMM

Uusi jäsen
Liittynyt
27.8.2019
Viestit
5
Tykkäyksiä
2
#62
Laitanpa nyt vähän omia subjektiivisia huomioita 857 UTC mallista sekä EZM 3:sta. 857 ollut vasta päivän käytössä, EZM 3 ollut käytössä parisen vuotta.

Kun otin 857 UTC:n paketista esiin, niin heti huomasin että se on kyllä luonnossa hienompi kuin kuvissa. Tosin niin taitaa olla aika monet muutkin kellot. Kuvat ei aina tee täyttä oikeutta kelloille.

857:n tegimentoitu pinta ja sen väri on omaan makuuni hieno, harmaaseen taittuva matan teräksen värinen. Sopii hyvin kellon tyyliin. EZM 3 on selkeästi hopean värinen verrattuna 857:n tegimentoituun pintaan. Tegimentoitu pinta ei kuitenkaan ole niin tumma kuin titaaninen pinta. Mitä hämärämpään valaistukseen mennään, sitä enemmän korostuu väriero hopea vs harmaa.

En tiedä kuvittelenko vain mutta tegimentoidun teräksen pinta ei tunnu niin liukkaalta kuin EZM 3 teräspinta.

Luonnossa 857 UTC mallin kellotaulun pilot tyyppinen layout on omaan makuuni hieno ja se näyttää selkeämmältä ja hienommalta kuin kuvissa. Luettavuus taulussa on hyvä vaikka kuvissa vähän saattaa näyttää että tavaraa olisi taulussa paljon. Nopealla vilkaisulla näkee ajan heti kun isot numerot ja viisarit ohjaa katseen heti oikeille paikoille.

857:n UTC/GMT viisari on hyvä. Pääsääntöisesti musta viisari ei häiritse muuta luettavuutta mutta pikaisella vilkaisulla pirteä keltainen kärki kuitenkin kiinnittää sopivasti huomion mikä aika 24h näytössä tai mikä aika on toisella vyöhykkeellä.

Pidän enemmän EZM3:sen sekuntiviisarista tai sen värityksestä. EZM3:ssa sekuntiviisari on pääosin musta mutta kärkiosa valkoinen ja sisältää lumen. Se ei vie huomiota liikaa mutta kuitenkin näkee sekunnit hyvin. Sitä on omasta mielestä kivempi katsoa kuin 857:n lähes kokonaan valkoista viisaria josta myös puuttuu lume tästä versiosta.

857 taulussa valkoinen väri on myös valkoisempaa kuin EZM 3:ssa.

Bezel 857:ssa liikkuu molempiin suuntiin ja on ns. captive bezel eli ruuvilukitus joka varmistaa sen ettei irtoa paikaltaan vaikka saisi vähän osumaa bezeliin. Tämä 857:n bezel tuntuu sormille terävämmältä kuin EZM3:sen. 857 bezelista saa paremman otteen kuin EZM 3:ssa muttei tunnu sormille terävien kulmien takia niin hyvältä kuin EZM 3 bezel. Tuossa taisi olla takana joku juttu että 857 bezeliä pitää pystyä operoimaan hanskat kädessä tilanteessa kuin tilanteesssa.

857 bezel on hiljaisempi kuin EZM 3:ssa jossa selkeästi kuuluu naksut kun sitä siirretään. Jotenkin tavallaan pidän enemmän EZM 3 bezelin terävistä napsuäänistä jotka selkeästi myös äänellä indikoi että bezel liikkuu.

Rannetuntuma näillä kahdella kellolla on erilainen. Molemmat tuntuu hyvältä ranteessa mutta hiukan erilaiselta. Nämä ovat omia subjektiivisia tuntemuksia ja joku muu saattaa kokea tuntumat toisella tavalla.

857 pohja on flatimpi ja laajempi, tuntuu kovin tasapainoiselta kokonaisuudelta ranteessa ja tavallaan kevyemmältä kuin EZM3 vaikka painaa enemmän. Ehkä tasaisempi pohja sekä leveämpi ranneke tasaa isomman rungon tuntua ranteeseen vaikka absoluuttista painoeroa on.

EZM 3:ssa rungon ns. lugit on jyrkemmässä kulmassa ranteeseen nähden ja pohja on korkeampi sekä viistompi ja tasainen osuus pienempi kuin 857:ssa. Tämän johdosta, EZM 3 kanssa tulee itselleni semmoinen fiilis / tunne kuinka kello tavallaan tuntuu ankkuroituvan ranteeseen mutta paino tavallaan myös tuntuu. En oikein osaa tuota tunnetta kuvata tarkemmin.

Painopiste tuntuu EZM3:ssa aavistuksen korkeammalta.

Painot punnittu kalibroimattomalla puntarilla metallirannekkeilla:
EZM 3: 169 g
857: 183 g

Sinnin tekniikoista molemmissa kelloissa on 80 000 A/m / 1000 Gauss / 100mT magneettisuojaus, Ar -tekniikka koneiston öljyjen ikääntymisen vastustukseen ja kosteuden vähentämiseen/sietämiseen koneistossa.

EZM 3:ssa on lisäksi Sinnin erikoisöljyt joilla laajempi lämpötilakäyttöalue. 857 mallissa tavalliset öljyt mutta toisaalta 857 on tegimentoitu teräsranneketta myöten joka puuttuu EZM 3:sta.

Ohessa kännykkäräpsy jossa näkyy värieroa kellojen välillä. Kuvassa EZM 3 näyttää isommalta mitä luonnossa verrattuna 857:seen.


 
Viimeksi muokattu:

WIMM

Uusi jäsen
Liittynyt
27.8.2019
Viestit
5
Tykkäyksiä
2
#63
EZM 3:sen teräslaatu ymmärtääksni on 316L terästä jonka kovuus n. 200-240 vickers:ia. 857 mallissa tegimentoidulla teräksellä kovuus pitäisi olla luokkaa 1200 vickersiä. Itsellä ei kyllä vielä mitään käsitystä minkälainen ero käytännössä n. 200 vickers vs. 1200 vickers. Absoluuttisina numeroarvoina tuntuu ero isolta mutta mikä lienee käytännön ero. EZM 3:sen claspiin desk diveä tullut hiukan. Jää nähtäväksi miten 857 kanssa käy.

Lume on EZM 3:ssa kirkkaampi kuin 857:ssa. 857:ssa on tummempi sävy eikä niin kirkas kuin EZM 3:ssa. Tuosta kännykkäräpsy -kuvasta ei oikein erotu kirkkauden ero EZM 3 hyväksi miten silmäni koki eron käytännössä. Mutta sävyero on sinnepäin pois lukien EZM 3 kirkkaampi lume.

Lumen kestoa en jaksanut jäädä odottelemaan että kummalla kestää pidempään. Molemmat kellot oli ikkunalaudalla aurinkoa ottamassa ihan vain pienen hetken ajan ennen kuvaräpsyä.

 

Kellouutiset

Foorumin tilastot

Keskustelut
7 834
Viestit
45 285
Jäsenet
4 641
Uusin jäsen
Lindblo
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös