samyel

Aktivisti
Liittynyt
23.7.2014
Viestit
584
Mukava jos oli apua! On kyllä erittäin hyvä tuo Sinn. Tämä valjoux-koneistoinen nyt roikkuu ranteessa eikä ole kyllä hassumpi tämäkään. Ranneke tässä on parempi kuin Sinnin kumpikaan. Muutoin hyvin tasavertaiset kellot ainakin minusta. :)

Edit: Sinn tuntuu toki kovempaa käyttöä kestävältä.

(Pahoittelut off topic -kuvasta Sinn-ketjussa)

Fz4BoIk.jpg
 
Viimeksi muokattu:

WIMM

Uusi jäsen
Liittynyt
27.8.2019
Viestit
10
Laitanpa nyt vähän omia subjektiivisia huomioita 857 UTC mallista sekä EZM 3:sta. 857 ollut vasta päivän käytössä, EZM 3 ollut käytössä parisen vuotta.

Kun otin 857 UTC:n paketista esiin, niin heti huomasin että se on kyllä luonnossa hienompi kuin kuvissa. Tosin niin taitaa olla aika monet muutkin kellot. Kuvat ei aina tee täyttä oikeutta kelloille.

857:n tegimentoitu pinta ja sen väri on omaan makuuni hieno, harmaaseen taittuva matan teräksen värinen. Sopii hyvin kellon tyyliin. EZM 3 on selkeästi hopean värinen verrattuna 857:n tegimentoituun pintaan. Tegimentoitu pinta ei kuitenkaan ole niin tumma kuin titaaninen pinta. Mitä hämärämpään valaistukseen mennään, sitä enemmän korostuu väriero hopea vs harmaa.

En tiedä kuvittelenko vain mutta tegimentoidun teräksen pinta ei tunnu niin liukkaalta kuin EZM 3 teräspinta.

Luonnossa 857 UTC mallin kellotaulun pilot tyyppinen layout on omaan makuuni hieno ja se näyttää selkeämmältä ja hienommalta kuin kuvissa. Luettavuus taulussa on hyvä vaikka kuvissa vähän saattaa näyttää että tavaraa olisi taulussa paljon. Nopealla vilkaisulla näkee ajan heti kun isot numerot ja viisarit ohjaa katseen heti oikeille paikoille.

857:n UTC/GMT viisari on hyvä. Pääsääntöisesti musta viisari ei häiritse muuta luettavuutta mutta pikaisella vilkaisulla pirteä keltainen kärki kuitenkin kiinnittää sopivasti huomion mikä aika 24h näytössä tai mikä aika on toisella vyöhykkeellä.

Pidän enemmän EZM3:sen sekuntiviisarista tai sen värityksestä. EZM3:ssa sekuntiviisari on pääosin musta mutta kärkiosa valkoinen ja sisältää lumen. Se ei vie huomiota liikaa mutta kuitenkin näkee sekunnit hyvin. Sitä on omasta mielestä kivempi katsoa kuin 857:n lähes kokonaan valkoista viisaria josta myös puuttuu lume tästä versiosta.

857 taulussa valkoinen väri on myös valkoisempaa kuin EZM 3:ssa.

Bezel 857:ssa liikkuu molempiin suuntiin ja on ns. captive bezel eli ruuvilukitus joka varmistaa sen ettei irtoa paikaltaan vaikka saisi vähän osumaa bezeliin. Tämä 857:n bezel tuntuu sormille terävämmältä kuin EZM3:sen. 857 bezelista saa paremman otteen kuin EZM 3:ssa muttei tunnu sormille terävien kulmien takia niin hyvältä kuin EZM 3 bezel. Tuossa taisi olla takana joku juttu että 857 bezeliä pitää pystyä operoimaan hanskat kädessä tilanteessa kuin tilanteesssa.

857 bezel on hiljaisempi kuin EZM 3:ssa jossa selkeästi kuuluu naksut kun sitä siirretään. Jotenkin tavallaan pidän enemmän EZM 3 bezelin terävistä napsuäänistä jotka selkeästi myös äänellä indikoi että bezel liikkuu.

Rannetuntuma näillä kahdella kellolla on erilainen. Molemmat tuntuu hyvältä ranteessa mutta hiukan erilaiselta. Nämä ovat omia subjektiivisia tuntemuksia ja joku muu saattaa kokea tuntumat toisella tavalla.

857 pohja on flatimpi ja laajempi, tuntuu kovin tasapainoiselta kokonaisuudelta ranteessa ja tavallaan kevyemmältä kuin EZM3 vaikka painaa enemmän. Ehkä tasaisempi pohja sekä leveämpi ranneke tasaa isomman rungon tuntua ranteeseen vaikka absoluuttista painoeroa on.

EZM 3:ssa rungon ns. lugit on jyrkemmässä kulmassa ranteeseen nähden ja pohja on korkeampi sekä viistompi ja tasainen osuus pienempi kuin 857:ssa. Tämän johdosta, EZM 3 kanssa tulee itselleni semmoinen fiilis / tunne kuinka kello tavallaan tuntuu ankkuroituvan ranteeseen mutta paino tavallaan myös tuntuu. En oikein osaa tuota tunnetta kuvata tarkemmin.

Painopiste tuntuu EZM3:ssa aavistuksen korkeammalta.

Painot punnittu kalibroimattomalla puntarilla metallirannekkeilla:
EZM 3: 169 g
857: 183 g

Sinnin tekniikoista molemmissa kelloissa on 80 000 A/m / 1000 Gauss / 100mT magneettisuojaus, Ar -tekniikka koneiston öljyjen ikääntymisen vastustukseen ja kosteuden vähentämiseen/sietämiseen koneistossa.

EZM 3:ssa on lisäksi Sinnin erikoisöljyt joilla laajempi lämpötilakäyttöalue. 857 mallissa tavalliset öljyt mutta toisaalta 857 on tegimentoitu teräsranneketta myöten joka puuttuu EZM 3:sta.

Ohessa kännykkäräpsy jossa näkyy värieroa kellojen välillä. Kuvassa EZM 3 näyttää isommalta mitä luonnossa verrattuna 857:seen.


QD2lkVe.jpg
 
Viimeksi muokattu:

WIMM

Uusi jäsen
Liittynyt
27.8.2019
Viestit
10
EZM 3:sen teräslaatu ymmärtääksni on 316L terästä jonka kovuus n. 200-240 vickers:ia. 857 mallissa tegimentoidulla teräksellä kovuus pitäisi olla luokkaa 1200 vickersiä. Itsellä ei kyllä vielä mitään käsitystä minkälainen ero käytännössä n. 200 vickers vs. 1200 vickers. Absoluuttisina numeroarvoina tuntuu ero isolta mutta mikä lienee käytännön ero. EZM 3:sen claspiin desk diveä tullut hiukan. Jää nähtäväksi miten 857 kanssa käy.

Lume on EZM 3:ssa kirkkaampi kuin 857:ssa. 857:ssa on tummempi sävy eikä niin kirkas kuin EZM 3:ssa. Tuosta kännykkäräpsy -kuvasta ei oikein erotu kirkkauden ero EZM 3 hyväksi miten silmäni koki eron käytännössä. Mutta sävyero on sinnepäin pois lukien EZM 3 kirkkaampi lume.

Lumen kestoa en jaksanut jäädä odottelemaan että kummalla kestää pidempään. Molemmat kellot oli ikkunalaudalla aurinkoa ottamassa ihan vain pienen hetken ajan ennen kuvaräpsyä.

jRKspJB.png
 

WIMM

Uusi jäsen
Liittynyt
27.8.2019
Viestit
10
857 UTC:n kanssa kävi sitten niin hassusti että jouduin laittamaan sen takuukorjaukseen. Kellon koneiston, ETA 2893-2, käyntivara alkoi yhtäkkiä hiipumaan. Kesken päivän, kello ranteessa se alkoi lopettamaan ajan näyttämisen. Tämmöistä ei koskaan ollut tapahtunut esim. EZM 3 kanssa. Manuaalisesti varauksen täyteen vetämällä, käyntivara alkoi olla huomattavasti alle vuorokauden pituinen.

857:n koneiston kruunua pyörittämällä, sen tuntuma oli tosi ohut ja kevyen rahiseva verrattuna EZM 3:n ETA 2824-2 koneiston vetämiseen. 2824-2 koneiston vetäminen tuntuu raskaammalta.

Otin Sinniin yhteyttä ja he pyysivät lähettämään 857:n takuukorjaukseen joko suoraan heille tai myyjäliikkeen tai sovittujen huoltoliikkeiden kautta. Myöhemmin kun kyselin Sinn:lta, mitä sieltä koneistosta oli löytynyt, niin tarkkaa selostusta en saanut mutta kertoivat että koneiston power reserve:ssa / käyntivarassa oli jotain ongelmaa jonka olivat korjanneet.

Mutta kun kello ei alkanut saapua takaisin korjauksesta, niin aloin kyselemään sen perään. Sain ensin vastauksen että korona -tilanteesta johtuen, toimituksissa on normaalia enemmän viivettä ja että malta vielä hetki.

Lopulta kun kellosta ei vain alkanut kuulua mitään, niin Sinnin asiakaspalvelu alkoi tarkemmin selvittää ja sainkin vastauksen, että kuriiriliike olisi kuulemma hukannut kellon ja ei tiedetty missä kello on.

Samaisessa viestissä asiakaspalvelu kovasti pahoitteli tilannetta ja kertoivat että lähettävät pikimiten täysin uuden kellon tulemaan kadoksissa olevan tilalle. Ja se tulikin sitten nopeasti perille. Täysin uusi myyntipaketti uusine takuukortteineen ja papereineen. Yleensä takuuta ei jatketa alkuperäisestä ostopäivästä mutta tässä tapauksessa on nyt leimattu uusi muutaman päivän vanha uusi takuun alkamisajankohta. Uutta ranneketta ei tullut koska en sitä alunperin kellon mukana lähettänytkään, muuten ns. full set paketti.

Tästä propsit Sinnille.
 

Toolwatch

Jäsen
Liittynyt
21.3.2014
Viestit
119
Onpas hiljaista täällä. Oma seuraava kello voisi olla EZM3. Sopivasti valmistajan tekniikoita ja ihan hyvännäköinenkin omaan silmään. Mikään uutuusmalli ei tosiaan ole kyseessä, mutta kun kerralla tekee hyvän, niin voi myydä sitten pidemmän aikaa ilman turhaa uutuusmalli kikkailua.

Toinen mielenkiintoinen malli omalla listalla on U50 suklari, josta on tehty sopivan kokoinen keskiverto ranteeseen. Tässä käytetty tegiment pinnoitettua sukellusveneterästä, jos viettää paljon aikaa meren pohjassa:). Lisäksi magneettisuojaus, iskunkestävyys ja vedenpitävyys riittävällä tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

WIMM

Uusi jäsen
Liittynyt
27.8.2019
Viestit
10
U-sarjan sukellusvene-teräksen magneettisuojauksesta on hyvä huomioida että noissa ei ole sitten kellon koneiston erillissuojausta. Niiden koneistojen suojaus on 4800 A/m. Noissa käytetty sukellusvene -teräs itsessään on ns. anti-magneettinen eli se ei aiheuta häiriöitä magneettikenttään ja magneettisuus tavallaan “virtaa” sen läpi. EZM3:n rungossa käytetty 316L teräs on magneettisuudelle altis ja sen sisään on laitettu “panssari" joka suojaa koneistoa ulkoapäin tulevalta magneettisuudelta sinne 80 000 A/m asti.

EZM3 ja U-sarjan kellojen filosofia on tavallaan erilainen mitä tulee magneettisuuteen. Toinen kelloista suojaa enemmän koneistoa ulkoapäin tulevalta magneettisuudelta kun toinen taas on lähes näkymätön magneettikentälle. U-sarjalaista voi käyttää huolettomammin sellaisten laitteiden tai antureiden lähellä jotka ovat herkkiä magneettikentille. EZM3 taas aiheuttaa helpommin häiriötä tuollaisille laitteille niiden lähellä ollessaan. Mutta EZM3 koneiston käyntitarkkuus ei ota itseensä ulkopuolisesta magneetista niin helposti kuin taas U-sarjalaisen.

Tuo tegimentointi tuntuu toimivan käytännössä hyvin ainakin omassa käytössäni kellon ollessa perus käyttökellona. Ei vieläkään naarmun naarmua tai kiillottuneisuutta kellossa tai rannekkeessa. Samanlaisessa käytössä EZM3:ään on tullut pientä käytön jälkeä.
 

Toolwatch

Jäsen
Liittynyt
21.3.2014
Viestit
119
Hyviä tarkennuksia. Omassa käytössä magneettisuojaus ei ole kynnyskysymys, mutta hyvä olla olemassa. Kerran on kello ollut magnetisoitunut ja tämäkin oli uuden Seikon kanssa tapahtunut jossain kuljetuksen vaiheessa. Olisiko lentokenttien läpivalaisulaitteet riski kuljetuksen aikana?

Tärkeämmältä itselle tuntuisi kuitenkin kellon koneiston suojaaminen, kuin ulkopuolisten laitteiden suojaaminen kellolta, kuten U50 tapauksessa. Ilmeisesti liipottimen spiraalijousi on se riskialtis kohta koneistossa ja uusilla materiaaleilla ongelmasta on osittain päästy jo eroon. Pii ei esimerkiksi magnetisoidu. Perinteinen koneisto tarvitsee sitten erillisen suojauksen, kuten EZM3 tapauksessa.
 

WIMM

Uusi jäsen
Liittynyt
27.8.2019
Viestit
10
Itselleni tuo ETA / Sellita -koneiston suojaaminen on tärkeämpi kuin se että kello jättää oman magneettisen jälkensä. Se on oikeastaan se koneistoa magneettisuudelta suojaava rautasuojauskehikko joka myös sitten luo oman jälkensä magneettikenttään. Tämä voi sitten lähes kiinni olleessaan häiritä vaikkapa perinteistä kompassia.

Mutta tuo koneiston lisäsuojaus magneettisuudelta tuo itselleni joka tapauksessa enemmän huolettomuutta kellon käyttöön.
 


Viimeisimmät keskustelut

Foorumin tilastot

Keskustelut
13 568
Viestit
64 601
Jäsenet
6 961
Uusin jäsen
antpant
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös