Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Omat vintage-löydöt

Puhti

Jäsen
Liittynyt
6.7.2016
Viestit
394
Tykkäyksiä
12
Vein ensimmäisen kelloni kellosepälle. Hän kommentoi, että koneisto oli priimakunnossa mutta tiivisteet olivat murentuneet vanhuuttaan ja nuppi sekä aksellin putki piti uusia. Merkki on joku 60-70 -luvulla vielä toiminut Ranskalainen marginaalimerkki, josta ei paljoa löydy tietoa.

Vanhempani toivat tämän Rivieralta minulle joskus 70-luvun alkupuolella. Tämä kello oli vissiin ranteessani, kun kävelin kouluun 6-vuotiaana. Taisi olla lopuksi aika vähällä käytöllä, koska lasike on orkkis ja lähes priima sekin. Ranneke on hävinnyt johonkin, tilasin uuden, tyyliin sopivan.

Se mikä hämmentää on tämän pikkukellon käyntivara. Se on nyt käynyt yhdellä vedolla 48h, joka on varsin hyvä tulos ihan nykymittarillakin. En laittanut ihan sekunnilleen aikaan, mutta oikealla minuutilla ollaan edelleen. :cool:
Todella tyylikäs kello, ja hienoa, että se on tallessa. Ehdottomasti tämä kannattaa kunnostaa käyntikuntoon vaikkei olisi tällaista tarinaakaan taustalla.

Mikäs koneisto tässä on? Entäs mitkä ovat mitat?
 

Tony

Seikos mostly...
Liittynyt
2.6.2016
Viestit
106
Tykkäyksiä
5
Kiitoksia.

Tarkennus: en vienyt siis ekaa kertaa kelloa sepälle vaan ekan koskaan omistamani kellon sepälle. Eikä tämä käynyt siellä vain ihmeteltävänä vaan oli siis puoli vuotta sepällä ja siihen tehtiin täyshuolto tiivisteineen + nuppi ja akselin putki uusiksi. Nyt käy tosiaankin yllättävän pitkään ja pitää aikaa.

Koneistosta en tiedä, kello oli niin kauan hänellä, että unohdin pyytää kuvia jne. ja suorastaan yllätyin, kun yhtäkkiä tuli viesti, että valmis! Takakansi on tähtimäistä mallia, johon minulla ei ola työkalua (kumipallo). Nyt se vain venaa uutta hihnaa ja sitten satunnaiseen fiilistelyyn ;)

Mitat: lug to lug: 37.5mm ja leveys 32mm ilman nuppia ja 34.5mm sis nupin. Hihna 18mm.
 
Viimeksi muokattu:

Kellouutiset

Jäseniä paikalla

Foorumin tilastot

Keskustelut
6 546
Viestit
41 347
Jäsenet
4 086
Uusin jäsen
Alexander82
Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös