Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
180
Ei kovin hyvin tunnu toimivan tämä kun katsoo kuinka monta käyttämätöntä kelloa esim. Sepän Viisarissa on myynnissä.

Jollain tasolla itse vielä ymmärrän jo tuotannosta poistuneiden mallien hintojen nousun koska näitä ei enää tule maailmaan lisää, mutta henkilökohtaisesti en ole maksamassa tuhansia euroja extraa, että saa heti kruunun ranteeseen. Jos ei AD:lta kelloa saa, niin sitten ollaan ilman ja hankitaan jokin toinen kello.
Seppä menee kun tekee työkseen. Enemmän karsastaa nuo myyntipalstojen sankarit.

Samat kaverit myy useita uuden karheita kelloja vuodessa erinäisillä foorumeilla. Veikkaan, että aika harva noista sarjamyyjistä muistaa myyntivoitoista verot maksaa. Ammattimaistahan tuo on jos kuukausittain on kello myynnissä.

Toisinaan tulee myös pakosta ajatus, että onkohan takavuosina taiteen hintoja heilutellut rahanpesu levinnyt kellokauppaan kuinka laajasti vetäen samalla tavalla hintoja ylös.
 
Viimeksi muokattu:

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
180
Uutuuskattauksessa muun muassa twotone explorer ja uutta villimpää taulua datejustiin ja daytonaan

 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
60
Mä olen aivan ällikällä lyöty tuosta 36mm koosta. Ilmeisesti 39mm kuitenkin mallistoon jää.
Ajattelin, ettei nämä rollen kuviot nappaa kun vain suurentavat kaikkea, mutta pääsipäs yllättämään.
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
147
Aika pliisut oli tämän vuoden uudistukset, mutta mitäpä sitä uutta kun vanhakin tavara myy kuin häkä.

Erityisesti hymyilyttää tuon Exp2:sen uudistukset; uusi Gmt2:n koneisto sisään vanhan nimenomaan kyseiseen malliin suunnitellun isomman 3187:n tilalle ja mustatauluisesta mallista musta maali viisareiden juuresta pois. Tämä nyt kuitenkin oli kai joku 50-vuotisjuhla Explorereille, joten jotain vihreää (joka lienee Rollen juhlaväri) olisi saattanut odottaa/toivoa.

Mielenkiintoista tietty, lakkaako joidenkin mallisarjojen valmistus.
 
Viimeksi muokattu:

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
180
Mielenkiintoista tietty, lakkaako joidenkin mallisarjojen valmistus.
Tässä air-king ranteessa pohdin samaa. Taitaa vaan olla kaikki laatikot täynnä airkingin ja milgaussin osia heikon myynnin vuoksi. :)

Jos uutta rolexia olisin ostamassa, saattaisin päätyä tuohon 36 exploreriin.
 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
60
Expi2 oli kyllä aika mitään sanomaton uudistus, mutta tuo expi1 koon pienentäminen oli kyllä musta merkittävä ja täysin puskista tullut uudistus.
Jännä nähä miten otetaan vastaan, itse henkilökohtaisesti vaihtaisin mun 39mm expin 36:seen jos sellainen mahdollisuus tulisi.
 

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
180
Kommentoida tähän ketjuun myös, mikäli ette Tudorin julkaisua seuranneet: Tuo rapeat 16 000 euroa maksava kultainen black bay nahkarannekkeella vetää kyllä merkkien välisen positioinnin melko mielenkiintoiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tapio

Uusi jäsen
Liittynyt
29.1.2019
Viestit
56
36mm Explorer (teräksisenä) on hyvä ja ilmeisesti myyvät kilohinnalla kun hinta on hieman pudonnut. Exp II on pelkkä upgrade, minä en huomaa käytännössä mitään eroa vanhaan. Mitäs sitä hyvää muuttamaan, mutta toki kopan pienentäminen takaisin 39 milliin olisi ollut parannus. Omassa ranteessa GS 39mm GMT asuu varsin vakituiseen.
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
739
Much ado about nothing, tuli exp II juhlavuodesta mieleen. Minimipäivityksillä mennään.
Mikähän siinä edellisen mallin koneistossa muuten vaati oman muutoksensa tuolloin GMT Masterissa käytettyyn?

Ja 36mm, ohuempiin ranteisiin suunnattu kenties.
Nyt on tuloksena liian iso ja liian pieni -kombinaatio. Ehkäpä joku välikoko tulee tuohon myöhemmin.
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
147
Suoralta kädeltä en muista muuta kuin olikohan siinä Exp2:sen 3187:ssa pohjalevy isompi kuten kellokin kuin gmt:n 3186:ssa. Ja Paraflex iskunvaimennus, mitä tuossa toisessa ei ollut (siinä oli joku Kif) - En osaa tän tarkemmin sanoa, kun en ole seppä. En tiedä näkyisikö eroja päivyrin sijainnissa - kuinka lähellä/kaukana se keskustasta on.

Exp1:n oli alunperinkin 36mm. Eihän tuo 39mm kovin montaa vuotta ollut. Siis oletan, että 39mm Exploreria ei enää tehdä? Tuo mallin teräskultaversio oli aika erikoinen veto. Vaikka olen aika monella kellosivustolla vuosien saatossa käynyt, en ole huomannut kenenkään koskaa esittäneen tällaista mallia koskevaa toivetta enkä usko että edes kenenkään mielessä se olisi edes käynyt. Paitsi näköjään Rolexin R&D:n. Mistä siis idea? Toisaalta en teräskulta Sea-Dwelleriäkään muista koskaan kenenkään toivoneen. Ehkä tässä on isommassa kuvassa nähtävissä jotain yleisempää siirtymää teräskelloista jalometallisiin.
 
Viimeksi muokattu:

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
739
39mm exp on nyt mennyttä (toistaiseksi), ehtihän se olla 10-11 vuotta tuotannossa.

Patek kertoi teräs-nautiluksensa haasteeksi ja lopettamisen syyksi sen, että yhden ylisuositun teräskoppaisen mallin kautta ei brändi kehity haluamaansa suuntaan ja ylläpidä omaa pitkän tähtäimen imagoaan arvokellovalmistajana. Siksi tilalle tulee jotain muuta, ehkäpä jalometalleja, titaania tai muita erikoisempia materiaaleja.

Jospa tässä Rolexin teräskulta-mallien lanseerauksissa on taustalla jotain saman kaltaista ajatusta tai ainakin keskihinnan nostoa.
"Nyt on teräskellojen tilausjonot pitkiä, mutta tämän teräs-kultaisen version saisit 50% kalliimmalla nopeammin. Tai jos otat täyskultaisena tai timanteilla ja vielä isommalla hinnalla niin saat heti hyllystä".

Ja jos teräs-kulta on kelvannut Submarineriin jo pitkään, niin miksi ei sitten muihinkin tool-sarjan kelloihin?
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
147
Explorer on niitä harvoja Rolexin "tool-watch-mielikuvaa" ylläpitäneitä kellomalleja, joita on saanut ainoastaan teräksisinä ja ilman kiillotettuja rannekkeen keskilinkkejä. Siksi tuo teräskulta tuntuu nimen omaan tässä mallissä hiemän "pyhäinhäväistykseltä", samoin kuin se tuntui viime vuonna Sea-Dwellerin kohdalla. Varsinkin, kun se on aika lähellä Datejustia, jota nyt saa lähes millaisilla comboilla vaan. No, aika muuttuu.

Teräsmallien suosiosta kertonee sekin, että esim. käytetyn teräksisen Submarinerin hinta on aika lähellä käytetyn teräskultaisen hintaa, vaikka uutena niiden hintaero on lähes 5000 euroa, esim. eräällä kotimaisella käytettyjen kellojen kauppialla 116610LN (teräs) vm. 2019 on hinnoiteltu 12590 euroon, kun taas alle kaksi vuotta vanhempi 116613LB (teräskulta) on hinnaltaan 13790 euroa. Uutena noiden hinnat on n. 8500 ja 13400 euroa. Rolex valmistajana toki tienaa enemmän teräskultaisen kellon myynnillä kun taas käytetyn myyjä sen sijaan tienannee enemmän teräksisen myynnillä - riippuen tietysti millä hinnalla on sen alun perin hankkinut.
 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
60
Tuo "toolwatch mielikuvaa" osuu asian ytimeen. En tiedä miksi niin moni haluaa kantaa mielikuvaa rolexista työkalukellona. Useimmille jo nykyinen explorer on kello jota käytetään varoen jottei naarmuunnu tai tule kolhuja, ettei arvo laskisi.
Rolex ei ole toolwatch vaan luksustuote ja luksustuotteeseen jos mihin sopii kulta.

Ulkonäkö ja hinta asiat on sitten toinen puoli. Jos sitä pitää rumana ja n.4000€ lisähintaa kohtuuttomana sen ymmärrän.
Itse omistan 39 expin ja pakko myöntää, että välillä koen sen tylsäksi. Lisäksi 36mm datejust istuu ranteeseen paremmin, joten toi on kun mulle tehty.

Vaikka myönnettävä on, että mielikuvilla ja tarinoilla tämä koko kuvio pelaa. Joten ei kai siinä mitään ihmeellistä ole, että tämä häväistyksenä koetaan. Toisaalta teräsversio on nyt pienemmän kokonsa vuoksi tosiasiassa parempi seikkailijan kello kuin edeltäjänsä.
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
739
Rolexilla itsellään se jako on nykyään "Classic watches" ja "Professional watches". On sitten tool tai professional terminä, niin sama sisältöhän noissa on. Teräs-kulta-vaihtoehdot puuttuvat siinä sarjassa enää Air-kingistä ja Milgaussista. Ja molemmille on ennustettu jo lopettamista.
 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
60
Tuli mieleen kun pohdin, että miksi submarinerin two tone on ok, mutta tämä ei, että onko pohjalla se, että explorer on entry lever rolexin sportti kelloihin. Se joka on ehkä mahdollista vielä saada ja nyt näyttää siltä, että sitä kammetaan yllspäin ja se ärsyttää.
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
147
Villi arvaus kieli poskessa, mutta oletan että TT Subi esiteltiin joskus 80-luvun puolivälin tietämillä. Silloin elettiin Miami Vice-aikaa ja tuollainen blingi oli yleisemmin hyväksyttyä ja tervetullutta kuin nykyään vallitsevan asenteen ollessa "näennäis-vaatimattomuus" ja "tietäjät tietää" (pl. räppärit). Ei sitä TT Subin olemassaoloa sen jälkeen ole myöhempinä aikoina lähdetty kyseenalaistamaan.
 

Erkkimese

Uusi jäsen
Liittynyt
26.12.2019
Viestit
2
Haluaisin kysyä kokeneiden mielipidettä ja näkemyksiä. Olen katsellut Rolexia muutaman vuoden verran ja viime aikoina pallotellut kovasti ajatusta ostettavasta mallista.

Kello tulee täysin päivittäiseen käyttöön toimisto- ja asiakas ympäristöön. Ranteen koko on 16cm, joten aikaisempiin halvempiin kelloihin verrattuna ajatus on kääntynyt enemmän 36mm malleihin. Ensisijaisesti olen katsellut 36mm Datejustin teräskultaista mallia Oyster-rannekkeella. Eli tykkään siitä, että kello ei ole ihan "näkymätön".

Aikaisemmin olen kumminkin tykännyt kovasti Nato-rannekkeista, joten ajatus lähti laukalle myös 36mm Explorerista, mihin vaihtaisin Nato-rannekkeen=> kello olisi todellakin jokapaikan kello.

Tästä heräsi kysymyksiä;
- onko Explorer 36mm naurettavan pieni Nato-rannekkeelle? (tiedän, että osa ei sulata muita kuin Rolexin rannekkeita)
- Datejust teräskultaisena, pidättekö teräsrannekkeista DJ:tä jokapäiväiseen käyttöön soveltuvana?

Sanottakoon, että minulla on erittäin vähän kokemusta ylipäätään teräsrannekkeista, kaikki edelliset mallit ovat olleet yhtä lukuunottamatta nahkaa tai natoa.
 

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
180
Haluaisin kysyä kokeneiden mielipidettä ja näkemyksiä. Olen katsellut Rolexia muutaman vuoden verran ja viime aikoina pallotellut kovasti ajatusta ostettavasta mallista.

Kello tulee täysin päivittäiseen käyttöön toimisto- ja asiakas ympäristöön. Ranteen koko on 16cm, joten aikaisempiin halvempiin kelloihin verrattuna ajatus on kääntynyt enemmän 36mm malleihin. Ensisijaisesti olen katsellut 36mm Datejustin teräskultaista mallia Oyster-rannekkeella. Eli tykkään siitä, että kello ei ole ihan "näkymätön".

Aikaisemmin olen kumminkin tykännyt kovasti Nato-rannekkeista, joten ajatus lähti laukalle myös 36mm Explorerista, mihin vaihtaisin Nato-rannekkeen=> kello olisi todellakin jokapaikan kello.

Tästä heräsi kysymyksiä;
- onko Explorer 36mm naurettavan pieni Nato-rannekkeelle? (tiedän, että osa ei sulata muita kuin Rolexin rannekkeita)
- Datejust teräskultaisena, pidättekö teräsrannekkeista DJ:tä jokapäiväiseen käyttöön soveltuvana?

Sanottakoon, että minulla on erittäin vähän kokemusta ylipäätään sellteräsrannekkeista, kaikki edelliset mallit ovat olleet yhtä lukuunottamatta nahkaa tai natoa.

Rolexin teräsrannekkeet ovat mukavimmat teräsrannekkeet mitä vastaan tullut. Tästä syystä, ei omassa Air-kingissä ole tullut innostusta alkaa vaihtelemaan.

Rannekoko itsellä suurempi ja silti saattaisin kallistua uuteen 36 exploreriin, jos olisin nyt rolexia ostamassa. Varmasti loistava yhden kellon kokoelma ilman rannekkeen vaihtoja. Toisaalta musta simppeli taulu, oikein kerjää vaihtamista. Todennäköisesti tämä valinta saattaa aluksi tuntua tylsältä, mutta klassinen malli, joka kestää aikaa.

DJ:stä ei itsellä kokemusta. Tämä kommentti perustuu parin kaverini mietteisiin (joilla DJ) ja kokemuksiin tuosta omasta Tissotin homage esityksestä DJ:lle. Mikäli ranneke kiillotetuilla keskilenkeillä tämä on haastava päivittäisessä käytössä. Kerää tahroja ja naarmuja suhteellisen helpolla. Harjattu ranneke menee itsellä päivittäisessä käytössä tämän vuoksi edelle. DJ tosin on sitten hieman juhlavampi ja kerää enemmän huomiota. Tämä sekä hyvässä, että pahassa. Teräskulta versioista saa joku muu kertoa paremmin. Sen olen huomannut, että halvat kullanväriset kellot miehen ranteessa (Sukupuoliolettama nimimerkistä) keräävät enemmän huomiota ja kommentteja kuin kalliimmat kellot nahkarannekkeella tai teräksisenä.

Rolex herättää tunteita vahvasti myös kelloharrastajien ulkopuolella. Nämä tunteet eivät ole pääsääntöisesti kovin positiivisia. Tämä kannattaa myyntityössä ja konttorilla huomioida. Autojen kanssa huomannut saman, pitää olla siisti ja asiallinen, muttei saa olla liian huomiota herättävä. Tästä syystä omalla kohdalla noista vaihtoehdoista kääntyisin exploreriin.

Villinä korttina nakkaan myös vaihtoehdoksi Tudorin Black Bay 36:sta. Saattaisi työkellona olla melko loistava kuvaamassasi tilanteessa. Saat kellon myös ranteeseen ilman pitkiä odotteluja tai preemioita harmailta markkinoilta.
https://www.oulunkoru.fi/tu_heritage_black_bay_steel_36mm_a63893
Toinen vaihtoehto mikäli bling-bling vaihtoehtoon päädyt voisi olla tuo uusi teräskulta 36 explorer.

Oikeaa vastausta ei täällä kukaan osaa antaa, kokeilemalla selviää. Itselle opetti Tissotin Gentleman sen, että DJ olisi väärä valinta omaan päivittäiseen käyttöön. Kaveri ollut taaseen hemmetin tyytyväinen oman DJ:n kanssa. Rolexin jos ostat suoraan, se hyvä puoli niissä, että arvo pysyy vaikka tulisit toisiin aatoksiin.
 
Viimeksi muokattu:

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
60
Mielestäni 36mm on todella passeli koko. Itsellä sekä 39, että 36 milliset rolexit ja paremmin 36 dj ranteeseen istuu. Todettakoon kuitenkin, että itsellä on pienet 17cm ranteet...

Two toneista sen verran, että eivät mielestäni livenä ole niin blingejä kuin kuvissa. Oma dj on tt fluted bezelillä ja jubileella, eikä se mielestäni silmille hyppää ja menee ihan arkikellosta.

Tt oyster rannekkeissa on se huono puoli, että pehmeämpänä keskipalat naarmuuntuu hanakasti. Jubilee on mukavampi, eikä naarmut näy siinä niin helposti, mutta onhan se oyster "arkisempi".

Kuten yllä kirjoitettiin, muita ei liikaa kannata kuunnella. Oman maun mukaan. Rolleissa se etu, että tosiaan eroon pääsee jos ei ollut oma juttu.
 

Erkkimese

Uusi jäsen
Liittynyt
26.12.2019
Viestit
2
@JHellberg ja @Koistinen Kiitos vastauksista.

Hyviä pointteja tuli mietittäväksi. Haen juuri ajatonta klassikkoa, mikä kestää ikää ja säilyttää arvoaan mahdollsimman hyvin (ilman myyntiajatusta). Pitänee tehdä reissu etelään kellokauppiaiden luokse ja vertailla vielä omaan käteen näitä malleja. Eiköhän se sieltä lopullinen päätös tule.

Pidän DJ:n ulkonäöstä todella paljon ja itseasiassa Jubilee-ranneke olisi "se juttu", mutta Oyster lienee parempi arkisempaan käyttöön.
 


Viimeisimmät keskustelut

Jäseniä paikalla

Ei jäseniä paikalla juuri nyt.

Foorumin tilastot

Keskustelut
10 299
Viestit
53 217
Jäsenet
5 783
Uusin jäsen
beehc

Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös