Tervetuloa

Suomen suurimmalle kelloaiheiselle keskustelufoorumille

Liity mukaan!

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
157
Ei kovin hyvin tunnu toimivan tämä kun katsoo kuinka monta käyttämätöntä kelloa esim. Sepän Viisarissa on myynnissä.

Jollain tasolla itse vielä ymmärrän jo tuotannosta poistuneiden mallien hintojen nousun koska näitä ei enää tule maailmaan lisää, mutta henkilökohtaisesti en ole maksamassa tuhansia euroja extraa, että saa heti kruunun ranteeseen. Jos ei AD:lta kelloa saa, niin sitten ollaan ilman ja hankitaan jokin toinen kello.
Seppä menee kun tekee työkseen. Enemmän karsastaa nuo myyntipalstojen sankarit.

Samat kaverit myy useita uuden karheita kelloja vuodessa erinäisillä foorumeilla. Veikkaan, että aika harva noista sarjamyyjistä muistaa myyntivoitoista verot maksaa. Ammattimaistahan tuo on jos kuukausittain on kello myynnissä.

Toisinaan tulee myös pakosta ajatus, että onkohan takavuosina taiteen hintoja heilutellut rahanpesu levinnyt kellokauppaan kuinka laajasti vetäen samalla tavalla hintoja ylös.
 
Viimeksi muokattu:

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
157
Uutuuskattauksessa muun muassa twotone explorer ja uutta villimpää taulua datejustiin ja daytonaan

 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
59
Mä olen aivan ällikällä lyöty tuosta 36mm koosta. Ilmeisesti 39mm kuitenkin mallistoon jää.
Ajattelin, ettei nämä rollen kuviot nappaa kun vain suurentavat kaikkea, mutta pääsipäs yllättämään.
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
143
Aika pliisut oli tämän vuoden uudistukset, mutta mitäpä sitä uutta kun vanhakin tavara myy kuin häkä.

Erityisesti hymyilyttää tuon Exp2:sen uudistukset; uusi Gmt2:n koneisto sisään vanhan nimenomaan kyseiseen malliin suunnitellun isomman 3187:n tilalle ja mustatauluisesta mallista musta maali viisareiden juuresta pois. Tämä nyt kuitenkin oli kai joku 50-vuotisjuhla Explorereille, joten jotain vihreää (joka lienee Rollen juhlaväri) olisi saattanut odottaa/toivoa.

Mielenkiintoista tietty, lakkaako joidenkin mallisarjojen valmistus.
 
Viimeksi muokattu:

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
157
Mielenkiintoista tietty, lakkaako joidenkin mallisarjojen valmistus.
Tässä air-king ranteessa pohdin samaa. Taitaa vaan olla kaikki laatikot täynnä airkingin ja milgaussin osia heikon myynnin vuoksi. :)

Jos uutta rolexia olisin ostamassa, saattaisin päätyä tuohon 36 exploreriin.
 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
59
Expi2 oli kyllä aika mitään sanomaton uudistus, mutta tuo expi1 koon pienentäminen oli kyllä musta merkittävä ja täysin puskista tullut uudistus.
Jännä nähä miten otetaan vastaan, itse henkilökohtaisesti vaihtaisin mun 39mm expin 36:seen jos sellainen mahdollisuus tulisi.
 

Koistinen

Jäsen
Liittynyt
10.2.2020
Viestit
157
Kommentoida tähän ketjuun myös, mikäli ette Tudorin julkaisua seuranneet: Tuo rapeat 16 000 euroa maksava kultainen black bay nahkarannekkeella vetää kyllä merkkien välisen positioinnin melko mielenkiintoiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tapio

Uusi jäsen
Liittynyt
29.1.2019
Viestit
55
36mm Explorer (teräksisenä) on hyvä ja ilmeisesti myyvät kilohinnalla kun hinta on hieman pudonnut. Exp II on pelkkä upgrade, minä en huomaa käytännössä mitään eroa vanhaan. Mitäs sitä hyvää muuttamaan, mutta toki kopan pienentäminen takaisin 39 milliin olisi ollut parannus. Omassa ranteessa GS 39mm GMT asuu varsin vakituiseen.
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
718
Much ado about nothing, tuli exp II juhlavuodesta mieleen. Minimipäivityksillä mennään.
Mikähän siinä edellisen mallin koneistossa muuten vaati oman muutoksensa tuolloin GMT Masterissa käytettyyn?

Ja 36mm, ohuempiin ranteisiin suunnattu kenties.
Nyt on tuloksena liian iso ja liian pieni -kombinaatio. Ehkäpä joku välikoko tulee tuohon myöhemmin.
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
143
Suoralta kädeltä en muista muuta kuin olikohan siinä Exp2:sen 3187:ssa pohjalevy isompi kuten kellokin kuin gmt:n 3186:ssa. Ja Paraflex iskunvaimennus, mitä tuossa toisessa ei ollut (siinä oli joku Kif) - En osaa tän tarkemmin sanoa, kun en ole seppä. En tiedä näkyisikö eroja päivyrin sijainnissa - kuinka lähellä/kaukana se keskustasta on.

Exp1:n oli alunperinkin 36mm. Eihän tuo 39mm kovin montaa vuotta ollut. Siis oletan, että 39mm Exploreria ei enää tehdä? Tuo mallin teräskultaversio oli aika erikoinen veto. Vaikka olen aika monella kellosivustolla vuosien saatossa käynyt, en ole huomannut kenenkään koskaa esittäneen tällaista mallia koskevaa toivetta enkä usko että edes kenenkään mielessä se olisi edes käynyt. Paitsi näköjään Rolexin R&D:n. Mistä siis idea? Toisaalta en teräskulta Sea-Dwelleriäkään muista koskaan kenenkään toivoneen. Ehkä tässä on isommassa kuvassa nähtävissä jotain yleisempää siirtymää teräskelloista jalometallisiin.
 
Viimeksi muokattu:

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
718
39mm exp on nyt mennyttä (toistaiseksi), ehtihän se olla 10-11 vuotta tuotannossa.

Patek kertoi teräs-nautiluksensa haasteeksi ja lopettamisen syyksi sen, että yhden ylisuositun teräskoppaisen mallin kautta ei brändi kehity haluamaansa suuntaan ja ylläpidä omaa pitkän tähtäimen imagoaan arvokellovalmistajana. Siksi tilalle tulee jotain muuta, ehkäpä jalometalleja, titaania tai muita erikoisempia materiaaleja.

Jospa tässä Rolexin teräskulta-mallien lanseerauksissa on taustalla jotain saman kaltaista ajatusta tai ainakin keskihinnan nostoa.
"Nyt on teräskellojen tilausjonot pitkiä, mutta tämän teräs-kultaisen version saisit 50% kalliimmalla nopeammin. Tai jos otat täyskultaisena tai timanteilla ja vielä isommalla hinnalla niin saat heti hyllystä".

Ja jos teräs-kulta on kelvannut Submarineriin jo pitkään, niin miksi ei sitten muihinkin tool-sarjan kelloihin?
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
143
Explorer on niitä harvoja Rolexin "tool-watch-mielikuvaa" ylläpitäneitä kellomalleja, joita on saanut ainoastaan teräksisinä ja ilman kiillotettuja rannekkeen keskilinkkejä. Siksi tuo teräskulta tuntuu nimen omaan tässä mallissä hiemän "pyhäinhäväistykseltä", samoin kuin se tuntui viime vuonna Sea-Dwellerin kohdalla. Varsinkin, kun se on aika lähellä Datejustia, jota nyt saa lähes millaisilla comboilla vaan. No, aika muuttuu.

Teräsmallien suosiosta kertonee sekin, että esim. käytetyn teräksisen Submarinerin hinta on aika lähellä käytetyn teräskultaisen hintaa, vaikka uutena niiden hintaero on lähes 5000 euroa, esim. eräällä kotimaisella käytettyjen kellojen kauppialla 116610LN (teräs) vm. 2019 on hinnoiteltu 12590 euroon, kun taas alle kaksi vuotta vanhempi 116613LB (teräskulta) on hinnaltaan 13790 euroa. Uutena noiden hinnat on n. 8500 ja 13400 euroa. Rolex valmistajana toki tienaa enemmän teräskultaisen kellon myynnillä kun taas käytetyn myyjä sen sijaan tienannee enemmän teräksisen myynnillä - riippuen tietysti millä hinnalla on sen alun perin hankkinut.
 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
59
Tuo "toolwatch mielikuvaa" osuu asian ytimeen. En tiedä miksi niin moni haluaa kantaa mielikuvaa rolexista työkalukellona. Useimmille jo nykyinen explorer on kello jota käytetään varoen jottei naarmuunnu tai tule kolhuja, ettei arvo laskisi.
Rolex ei ole toolwatch vaan luksustuote ja luksustuotteeseen jos mihin sopii kulta.

Ulkonäkö ja hinta asiat on sitten toinen puoli. Jos sitä pitää rumana ja n.4000€ lisähintaa kohtuuttomana sen ymmärrän.
Itse omistan 39 expin ja pakko myöntää, että välillä koen sen tylsäksi. Lisäksi 36mm datejust istuu ranteeseen paremmin, joten toi on kun mulle tehty.

Vaikka myönnettävä on, että mielikuvilla ja tarinoilla tämä koko kuvio pelaa. Joten ei kai siinä mitään ihmeellistä ole, että tämä häväistyksenä koetaan. Toisaalta teräsversio on nyt pienemmän kokonsa vuoksi tosiasiassa parempi seikkailijan kello kuin edeltäjänsä.
 

hm42

Aktivisti
Liittynyt
30.9.2014
Viestit
718
Rolexilla itsellään se jako on nykyään "Classic watches" ja "Professional watches". On sitten tool tai professional terminä, niin sama sisältöhän noissa on. Teräs-kulta-vaihtoehdot puuttuvat siinä sarjassa enää Air-kingistä ja Milgaussista. Ja molemmille on ennustettu jo lopettamista.
 

JHellberg

Uusi jäsen
Liittynyt
15.2.2019
Viestit
59
Tuli mieleen kun pohdin, että miksi submarinerin two tone on ok, mutta tämä ei, että onko pohjalla se, että explorer on entry lever rolexin sportti kelloihin. Se joka on ehkä mahdollista vielä saada ja nyt näyttää siltä, että sitä kammetaan yllspäin ja se ärsyttää.
 

Qristian

Jäsen
Liittynyt
12.4.2013
Viestit
143
Villi arvaus kieli poskessa, mutta oletan että TT Subi esiteltiin joskus 80-luvun puolivälin tietämillä. Silloin elettiin Miami Vice-aikaa ja tuollainen blingi oli yleisemmin hyväksyttyä ja tervetullutta kuin nykyään vallitsevan asenteen ollessa "näennäis-vaatimattomuus" ja "tietäjät tietää" (pl. räppärit). Ei sitä TT Subin olemassaoloa sen jälkeen ole myöhempinä aikoina lähdetty kyseenalaistamaan.
 


Foorumin tilastot

Keskustelut
10 198
Viestit
52 805
Jäsenet
5 732
Uusin jäsen
CadillacMan

Kellofoorumin luotettavan palvelinalustan toimittaa XetNET – Webhotelli ja virtuaalipalvelimet
Ylös